Siria cere pentru prima dată ajutor din partea Uniunii Europene

La două zile de la cutremurul devastator, Siria a cerut, pentru prima dată, asistență din partea Uniunii Europeane.

„Am primit o cerere de asistență din partea guvernului Siriei prin mecanismul de protecție civilă”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

În urma apelului făcut de Siria, Uniunea Europeană a declarat că va oferi sprijin suplimentar de urgență ambelor țări și asistență umanitară de urgență în valoare de 6,5 milioane de euro (7 milioane de dolari) într-una dintre cele mai mari operațiuni de căutare și salvare realizate vreodată prin Mecanismul său de protecție civilă.

Potrivit comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic statele membre ale UE sunt încurajate să contribuie cu asistență, așa cum se solicită.

Totodată, un alt oficial al Uniunii Europene a declarat că blocul de 27 de membri va avea nevoie de suficiente garanții pentru a se asigura că ajutorul oferit ajunge efectiv la cei care au nevoie și că furnizarea oricărei asistențe viitoare a UE nu va rămâne nemonitorizată.

O țară poate solicita asistență prin mecanismul UE atunci când amploarea unei urgențe sau a unui dezastru îi copleșește capacitățile de răspuns.

Odată activat, Centrul de Coordonare a Răspunsului în situații de urgență al UE coordonează și finanțează asistența oferită de statele membre ale UE și de alte opt țări participante, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole