Siropuri contra tusei contaminate: OMS a deschis o anchetă după decesul a 66 de copii în Gambia

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat: Alertă asupra unui produs medical. Este vorba de patru siropuri contra tusei și răcelii, suspecte că ar fi provocat decesul a 66 de copii în Gambia, țară din vestul Africii.

Medicamentele contaminate ar putea avea legătura cu leziuni renale acute și cu decesul a 66 de copii, a precizat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul conferinței de presă săptămânale.
Substanțe toxice

Este vorba despre produse fabricate de aceeași companie Maiden Pharmaceuticals Limited : Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup și Magrip N Cold Syrup.

OMS a precizat că ”analiza în laborator a eșantioanelor din fiecare din cele patru produse confirmă o contaminare cu dietilen glicol și etilen glicol în cantități inaccepltabile. Dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitatea de a urina, dureri de cap, alterarea stării mintale și leziuni renale acute, care pot duce chiar la deces, sunt efectele toxice ale celor două substanțe.

OMS recomandă tuturor țărilor să retragă din circulație aceste medicamente. De asemenea, OMS a lansat o anchetă în cazul companiei producătoare și autorităților de reglementare din India. The Indian Express arăta recent că 17 copii indieni au decedat, în 2020, după ce au folosit un alt sirop contra tusei, contaminat tot cu dietilen glicol și că alți trei au murit, în 2021, la New Delhi, după ce li s-a administrat un sirop conta tusei conținând dextrometorfan, unul dintre compușii prezenți inclusiv în cele patru siropuri semnalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...