Site-ul Departamentului de Stat a anunţat prea devreme sfârşitul mandatului lui Trump

Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a postat, luni, pentru scurt timp, o biografie a președintelui aflat în exercițiu, Donald Trump, cu următorul comentariu: „Mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat la 2021-01-11 (11-01-2021, n.red.) (ora) 19:48:41”.

Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie în fața lui Joe Biden, însă el rămâne, teoretic, în funcție până la 20 ianuarie, ziua când va fi învestit democratul Biden, mai exact, nouă zile mi târziu decât a apărut pe site-ul Departamentului de Stat.

Însă asaltul asupra Capitoliului de miercuri, când susținătorii lui Trump au provocat violențe de neimaginat, s-au înmulțit cererile pentru demisia lui Trump, unele venite chiar din partea unor aleşi republicani, în vreme ce democraţii au iniţiat un demers legislativ pentru a încerca destituirea preşedintelui, conform Agerpres.

Site-ul Departamentului de Stat a mai anunţat pentru scurt timp şi încheierea mandatului vicepreşedintelui Mike Pence. Luni, în mijlocul după-amiezii, un mesaj care invoca „probleme tehnice” apărea pe paginile respective.

Solicitat de AFP, Departamentul de Stat nu a oferit nicio explicaţie.

Potrivit site-ului de ştiri Buzzfeed, care citează doi diplomaţi sub acoperirea anonimatului, „un angajat nemulţumit” este cel care a operat modificările în biografiile preşedintelui Trump şi vicepreşedintelui Pence, iar secretarul de stat Mike Pompeo a cerut deschiderea unei anchete interne pentru identificarea autorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...