Situația este disperată în Paris. Un parisian este infectat cu COVID-19 la fiecare 30 de secunde

Un parizian se infectează cu COVID-19 la fiecare 30 de secunde, în timp ce la fiecare 15 minute o persoană ajunge la spital ca urmare a bolii, a declarat, marți, ministrul sănătății Olivier Veran.

Veran a prezentat aceste cifre ca urmare a solicitării primarului metropolei franceze de a deschide librăriile și alte magazine mai mici pentru a încerca să mențină activitățile comerciale și sociale în ciuda unei noi carantine generale în Franța.

Veran a spus că orice ridicare a lockdown-ului este prea riscantă, având în vedere ratele ridicate de infecție cu COVID-19 din capitala Franței.

„Nu poate ignora nimeni faptul că la fiecare 15 minute, în spitalele din Paris, există cineva bolnav care a fost internat cu COVID. De asemenea, nu poate ignora faptul că, la fiecare 30 de secunde, un parizian este contaminat”, a spus Veran, citat de Reuters.

„Vrem să salvăm parizienii și francezii și facem asta cu determinare și consecvență”, a adăugat el.

Franța a raportat luni un record de 52.518 noi COVID-19, în timp ce numărul deceselor din țara COVID-19 a crescut cu 416 și a ajuns la 37.435.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...