Situație alarmantă în Franța. Tulpina britanică de Covid-19 reprezintă jumătate din noile cazuri de infectări

Tulpina britanică a Covid-19 s-a răspândit rapid pe teritoriul Franței. În prezent, jumătate dintre noile cazuri de infectări cu coronavirus sunt ale unor pacienți care s-au îmbolnăvit cu mutația din Regatul Unit.

Premierul francez Jean Casteaux susține că, în urmă cu o săptămână, noua tulpină reprezenta mai puţin de 40% din noile cazuri în Franţa. Conform Agerpres, din cauza acestei situații autoritățile franceze iau în calcul posibilitatea ca, din martie, să fie impus lockdown-ul de week-end în capitala Paris și în alte 19 regiuni.

Șeful Guvernului este de părere că la ora actuală nu se impune un lockdown general, în ciuda faptului că răspândirea rapidă a noii tulpini poate duce la o explozie a numărului de infectări. Premierul francez Jean Casteaux  face apel la respectarea normelor sanitare de protecție.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Franța a înregistrat 3,686,813 de cazuri de infectări cu coronavirus și un număr de 85,582 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...