Situație de criză în Marea Britanie: Cozi lungi la benzinării din cauza combustibilului vândut „cu rația”

Sâmbătă, la benzinăriile din Marea Britanie s-au format cozi lungi de mașini din cauza raționalizării vânzării de combustibili. Regatul Unit se confruntă cu o criză fără precedent a șoferilor de camioane care transportă benzină și motorină.

Motorina și benzina se vând acum „cu rația”. Unele pompe chiar au fost închise din cauza lipsei carburanților.

Guvernul britanic ia serios în calcul să emită  vize temporare de muncă pentru străini astfel încât să fie angajați șoferi de camioane, conform Reuters.

În ţară, șoferii au aşteptat la cozi lungi pentru a-şi alimenta vehiculele. Un distribuitor mare a anunţat că raţionalizează vânzările, iar câțiva operatori au spus că sunt nevoiţi să închidă unele benzinării, provocând panică în rândul cumpărătorilor.

Membrii guvernului şi companiile petroliere afirmă că există stocuri mari de benzină şi motorină şi că nu există motive de îngrijorare. Trebuie menționat însă că lipsa şoferilor de camioane afectează transportul carburanţilor din rafinării la benzinării, ceea ce generează o situație de criză în Regatul Unit.

Comercianţii avertizează că se va produce o perturbare semnificativă a aprovizionării în perioada Crăciunului. Biroul premierului Boris Johnson a anunțat deja că este în căutarea unei soluţii pe termen scurt pentru a rezolva această problemă.

”Analizăm măsuri temporare pentru a evita problemele imediate, dar orice măsuri vom introduce vor fi pe o perioadă limitată strict(…)Ca şi alte ţări din lume suferim din cauza unui deficit temporar de şoferi care sunt necesari pentru a transporta mărfurile în ţară”, a declarat purtătorul de cuvînt al biroului premierului Johnson din Downing Street.

Asociaţia transportatorilor rutieri din Marea Britanie a spus că ţara are un deficit de circa 100.000 de şoferi, un rezultat al plecării lucrătorilor din sector, a Brexitului şi a Covid-19, care a dus la oprirea pregătirii şoferilor şi a testărilor de circa un an.

Presa a relatat că guvernul va permite emiterea a până la 5.000 de vize temporare de muncă pentru şoferi, o măsură pe care companiile de logistică şi retailerii o cer de luni de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole