Situație tensionată la Aeroportul Otopeni. Planurile de vacanță ale mii de români sunt afectate.

Publicat: 17 iul. 2023, 09:59, de Cristian Căliman, în LIFESTYLE , ? cititori
Situație tensionată la Aeroportul Otopeni. Planurile de vacanță ale mii de români sunt afectate.

Greva în transporturi afectează vacanțele a mii de români. Zborurile din București spre Italia au întârzieri sau au fost anulate din cauza grevei angajaților din Italia și a piloților de la alte două companii low-cost. Piloții din Belgia au protestat și ei. Lipsa de informații agravează situația pentru români.

„Trebuia să zburăm la 13,30 și pe panoul de plecări, în mod nejustificat, s-a amânat plecarea cu 6 ore. Nu ni s-a oferit absolut nicio informație. Spunând că pur și simplu s-a anulat zborul pentru ora 17”, povestește un călător, potrivit stiripesurse.ro

Greviștii din Italia și Belgia cer revenirea salariilor angajaților la nivelul dinainte de pandemie. Reducerile salariale temporare au fost impuse din cauza restricțiilor de călătorie. Piloții susțin că nu li se respectă perioadele de odihnă după revenirea la normal.

„Zborul de la 13:30 a fost mutat la ora 17. Nu avem nicio garanție, nimeni de la compania aeriană nu ne-a anunțat nimic, nimeni nu își cere scuze, nu avem niciun fel de garanție. O să sesizăm și autoritățile competente pentru că lucrurile nu vor rămâne așa”, spune un alt călător.

În Belgia, peste 16 mii de pasageri nu au mai ajuns la destinație. În Italia, niciun avion nu a putut să decoleze sau să aterizeze pentru că personalul a intrat în grevă.

În cazul în care există întârzieri de peste cinci ore, pasagerii au opțiunea de a solicita reprogramarea zborului prin intermediul call center-ului. De asemenea, pot primi o rambursare de 120% din tariful inițial achitat, sub formă de credit în aplicația companiei aeriene pentru rezervările viitoare, sau li se poate rambursa integral valoarea biletului.