„Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, scenariul bombă care a zguduit lumea

Un document de la think tank-ul RAND Corporation denumit „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, scăpat în mediul online prin luna ianuarie a acestuia an, dar uitat, descrie modului în care criza energetică din Europa a fost planificată de Statele Unite ale Americii.

Totodată documentul sugerează că există o „necesitate urgentă” de aflux de resurse din exterior pentru a menține economia americană în ansamblu, dar „în special sistemul bancar”.

Dar, obiectivul cheie descris în document este divizarea Europei – în special a Germaniei și Rusiei – și distrugerea economiei europene prin plasarea unor „idioți utili” în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie de către Rusia a țărilor de pe continentul european.

Trebuie precizat că think tank-ul RAND Corporation are 1.850 de angajați și un buget de 350 de milioane de dolari, având scopul declarat de a „îmbunătăți politicile și procesul decizional prin cercetare și analiză”.

Numele think tank-ul RAND Corporation este legat în primul rând de Departamentul de Apărare al SUA și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Brexitul a oferit independență Germaniei

Potrivit documentului Rand, „numai țările europene legate de angajamentele UE și NATO ne pot oferi acestea fără costuri militare și politice semnificative pentru noi”, iar principalul obstacol în calea acestei ambiții este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, documentul subliniază faptul că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența SUA asupra deciziilor guvernelor europene.

Unul dintre obiectivele cheie al acestei strategii cinice este, în special, distrugerea cooperării Germaniei și Franței cu Rusia, care este văzută drept cea mai mare amenințare economică și politică pentru SUA.

„Dacă va fi implementat, acest scenariu va transforma în cele din urmă Europa într-un concurent nu doar economic, ci și politic al SUA”, se menționează în document. Singura modalitate: „Atragerea Rusiei în război cu Ucraina.”

Pentru a zdrobi această amenințare politică, Rand prezintă un plan strategic axat, în primul rând, pe distrugerea economiei germane. „Oprirea livrărilor rusești ar putea crea o criză sistemică, devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru Uniunea Europeană în ansamblu”, se precizează în document iar cheia este atragerea țărilor europene în război. 

„Singura modalitate posibilă de a ne asigura că Germania respinge livrările rusești de energie este de a atrage ambele părți în conflictul militar din Ucraina. Acțiunile noastre continue în această țară vor duce inevitabil la un răspuns militar din partea Rusiei. În mod clar, Rusia nu va accepta presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără un răspuns militar. Acest lucru ar face posibilă prezentarea Rusiei drept stat agresor și apoi implementarea întregului pachet de sancțiuni, care a fost deja elaborat”.

Partidele verzi

Documentul Rand mai sugerează faptul că partidele verzi vor forța Germania să „cadă în capcană”. Partidele verzi din Europa sunt descrise ca fiind deosebit de ușor de manipulat pentru a achiesa la planurile imperialismului american.

„Precondiția pentru ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică, ceea ce o face să ignore destul de ușor argumentele economice”, se scrie în document, dându-se ca exemplu de acest tip de politician pe ministrului de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrului Mediului, Robert Habeck.

„Caracteristicile personale și lipsa de profesionalism fac posibilă presupunerea că le este imposibil să-și recunoască propriile greșeli la timp. Prin urmare, este suficient pentru a ne forma rapid o imagine mediatică a războiului agresiv al lui Putin – și vom face din Verzi susținători înfocați și duri ai sancțiunilor – un „partid de război”.

Acest lucru va face posibilă impunerea sancțiunilor fără obstacole”. De exemplu, Annalena Baerbock este binecunoscută pentru că a declarat că va continua suspendarea achiziționării gazelor rusești chiar și în timpul iernii – indiferent de părerea alegătorilor săi despre această chestiune și de consecințele pentru populația germană.

„Vom fi alături de Ucraina și asta înseamnă că sancțiunile vor rămâne, și pe timp de iarnă – chiar dacă devine foarte dur pentru politicieni”, a spus ea la o conferință recentă la Praga.

Reducerea aprovizionării cu energie

Autorii strategiei Rand își exprimă speranța că pagubele produse Germaniei și Rusiei vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea relațiilor normale de mai târziu dintre cele două țări. „O reducere a aprovizionării cu energie din Rusia – în mod ideal, o oprire completă a acestei aprovizionări – ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană.

Totodată, necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea pe timpul iernii va agrava și mai mult deficitul. Blocajele în întreprinderile industriale ar provoca penurie de componente și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino”.

În cele din urmă, un colaps total al economiei în Europa este considerat atât probabil cât și de dorit. „Nu numai că va oferi o lovitură devastatoare economiei germane, ci și întreaga economie a întregii economii Uniuni Europene se va prăbuși inevitabil.”

De asemenea, în document se mai subliniază că „beneficiile companiilor cu sediul în SUA care au o concurență mai mică pe piața mondială, avantajele logistice și ieșirea de capital din Europa ar însemna să contribuie la economia SUA cu aproximativ 7-9 trilioane de dolari”. În plus, documentul Rand menționează și un alt efect important: mulți europeni bine educați și tineri vor fi forțați să emigreze în SUA.

Acest scenariu al think tank-ul RAND Corporation scăpat în mediul online este cutremurător, dar o serie de evenimente care au avut loc din ianuarie până acum, cum ar fi războiul din Ucraina sau criza energetică din Europa, demonstrează că previziunile autorilor acestei strategii au fost corecte. Scurt, clar și fără cuvinte!

1 COMENTARIU

  1. Asa sa fie oare ? Este tentanta si usor motivanta acceptarea spuselor din Text. Totusi ceea ce urmeaza nu pare a confirma zicerea .Daca ne intoarcem in timp observam cum doamna Merkel pleca de la guvernare fara a mai candida , prin decizie proprie , observam cum Trump pierde alegerile , la mustata , iar noul presedinte al SUA J.R.Biden prin deciziile lui Zelenski atrage Rusia in Razboi .Acum stim cu armata ucraineana si trupele de partizani au fost pregatite inca inainte de 2014 .Stim si cum Rusiei i se ofera , fara lupta ,Crimeea .Stim si de ce SUA isi retrage trupele din Afganistan .Oare Germania este habarnista si nu a stiut toate acestea si nu a inteles cum Rusia nu si-a dorit , de facto, o cuplare cu Germania ci doar o dezbinare a Occidentului spre a putea cuceri Europa , visul de veacuri al Tarilor Rusiei .Puniind in balanta pierderile observam cum Uniunea Europeana elimina rapid ,fara mari costuri ,nevoia de gaz si petrol obtinute din Rusia si cum isi atrage ,astfel, alte natiuni, ce au astfel de zacaminte , in siajul europeano- German .Observam cum invazia din Ucraina ofera nesperata sansa (cine ar fi crezut vreodata) de inarmare a Germaniei si Japoniei ce pot deveni rapid doua mari puteri nucleare sau chiar mai mult de atit .Observam cum Uniunea Europeana ofera SUA plata pentru gazele lichefiate cumparate in contrapartida cu armamentul oferit Ucrainei de catre acestia .Observam cum UE cumpara armament din SUA ce s-a dovedit performant in lupta . Observam cum UE isi aduce aproape Rep.Moldova si Ucraina iar NATO pe Finlanda si Suedia .Observam cum ,incet ,incet , statele din Federatia Rusa isi modifica atitudinea la fel cum o face si China .Observam cum Rusia devine din ce in ce mai izolata .Observam cum toate natiunile Europei sunt strins unite si ofera ajutor Ucrainei .Vedem cum Franta si SUA isi unesc deciziile imptriva Rusiei .Vedem cum sanctiunile incep sa faca ravagii .Puniid in balanta totul nu putem sa nu intelegem jocul Germaniei ce devine o forta militara care impreuna cu Franta vor mobiliza noi capacitati de aparare ce deja incep sa dubleze, in Europa ,fortele NATO ale SUA .Pentru un avizat trebuie inteles cum Germania plateste totul(asa a facut si in 1989) spre a putea face ceea ce nimeni nu credea vreodata ca ar mai fi posibil .Practic Germania muta imaginea „nazismului ” in poala altora .UE creste , NATO creste ,Forta militara creste iar produsele nemtilor se vind indiferent de pret .Desigur !? Costurile razbouluii sunt platite de noi toti ca parte a unei uniformizari in crestere a pretului pe masura ce PIBul natiunilor Europene creste si el ca „Fat Frumos din lacrima ” .Nimic din toate astea nu se puteau realiza fara deciziile lui Putin (daca nu cumva ele sunt chiar ale germanilor ce si-au asumat plata ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...