Soarta Guvernului Cîțu se decide azi, în Parlament: moțiunea de cenzură este supusă votului

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută.

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?„, sunt câteva dintre argumentele cu care PSD speră să demită Guvernul .

Potrivit textului, în timp ce „camarila politică şi firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor îşi văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare”.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să aibă 234 de voturi „pentru”, adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are doar 157 de parlamentari din totalul de 466 de aleși.

În actuala structură, partidele care susțin Coaliția de Guvernare au 262 de mandate în vreme ce opoziția se bazează pe 204.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...