Social-democrații au pregătit documentele pentru comisia de anchetă cu privire la măsluirea datelor pandemiei

Deputatul PSD, Mihai Fifor, a anunțat că social-democrații au pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei și acestea urmează să fie depuse la Parlament în cursul zilei de luni.

Aceasta după scandalul izbucnit între fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru și actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, conform Mediafax.

Dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătății, Voiculescu, nu a fost un act de transparență, ci unul de șantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern. În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu.

Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparență. După ce și-a atins obiectivul de a șantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susținând că „nu e nimic dramatic, în neregulă” despre cum s-a raportat anterior. Această explicație nu poate scuza acuzațiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susține acum Voiculescu”, a scris joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Potrivit deputatului PSD, anterior pasului înapoi făcut de Vlad Voiculescu, acuzațiile au fost cât se poate de precise: „Guvernul Orban a omis deliberat date”.

În aceste condiții, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenței au săvârșit infracțiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informații false care pun în pericol securitatea națională. Cei care au răspândit informațiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, mai spune Mihai Fifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...