Solariile de la Matca, distruse de vijelie și zăpadă. Pagube mari pentru legumicultori (Video)

Pagube foarte mari pentru producătorii din comuna Matca din județul Galați, unul dintre cele mai importante bazine legumicole din România, în urma vijeliei de vineri seara, care a distrus multe dintre solariile din localitate.

De asemenea, ninsorile din weekend au îngropat în zăpadă numeroase solarii, mai ales pe cele aflate în afara gospodăriilor.

“A început să se mai topească acum zăpada, dar vineri, sâmbătă și duminică a fost groaznic. Nu există om care să nu aibă un solar rupt, într-o perioadă în care se pregătesc răsadurile și fiecare localnic are cultivate răsaduri. Pagubele sunt foarte mari, vineri seara n-a dormit nimeni în Matca, toată lumea a stat să dea zăpada jos de pe solarii, dar vijelia a făcut prăpăd”, au declarat pentru Puterea.ro reprezentanții Cooperativei Legume Sănătoase.

Citeste si Cât de mult se reduce sprijinul cuplat la legumele cultivate în spații protejate în PNS

Pagubele sunt estimate la câteva zeci de mii de euro.

Oamenii din localitate au fost sfătuiți de primar să depună cerere la primărie, în speranța că vor putea să fie despăgubiți.

Sursa: Alin Cotarlet FB

2 COMENTARII

    • In orice țară dezvoltată europeană guvernul subvenționează agricultura. Ce ți se pare așa ciudat? Habar nu ai ce înseamnă să faci agricultură. Dar așa e nația românească, proastă și invidioasă!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...