Soluția pentru modernizarea secțiilor de Terapie Intensivă

Secțiile de Terapie Intensivă din țară vor fi modernizate, accentul punându-se în primul rând pe schimbarea instalațiilor electrice și a celor de alimentare cu gaz medical, astfel încât să fie redimensionate nevoilor actuale. Bugetul estimat în prima etapă este de 50 de milioane de euro.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul s-a gândit deja la o sumă și că în scurt timp vor fi demarate procedurile.

„În această seară (miercuri seara, n.r.) avem în primă lectură o Ordonanță de Urgență prin care aprobăm 50 de milioane pentru decontarea acestor servicii de upgradare a sistemelor de alimentare cu gaz medical și electricitate în secțiile deja supraîncărcate”, a declarat Turcan miercuri seară, într-o emisiune susținută la B1TV.

Aceasta susține că Guvernul a dotat unitățile medicale cu paturi cu aparatură în valoare de 1,2 miliarde de euro. În plus, a fost crescut numărul de paturi din ATI, secțiile au fost dotate cu oxigen, injectomate, monitoare, fapt ce a condus la o creștere a consumului pe o structură învechită a spitalelor.

„Vom trimite echipe în teritoriu, se fac de la nivel de unitate spitalicească și verificăm responsabilitatea cu care se fac aceste monitorizări și verificări. Vom susține un program de decontare a acestor cheltuieli și realizare a lor în regim rapid”, a mai spus Turcan.

Anunțul vine în contextul tragediei întâmplate sâmbătă seara, când un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț. 10 persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost grav rănite. Se pare că flacăra a pornit de la un scurt-circuit produs de un injectomat.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...