Soluția propusă de Dacian Cioloș pentru evitarea cozilor de la frontieră

Liderul USR, Dacian Cioloș, propune ca soluție pentru evitarea cozilor de la frontieră intrarea României în Spațiul Schengen. Aderarea se poate produce doar prin voință politică dacă se face ordine în justiție, mai spune Cioloș.

Liderul USR susține că aderarea la Spațiul Schengen reprezintă soluția pentru a evita problemele de la frontiere.

Sute de mii de românii așteaptă cu orele la granița de vest, să poată intra în țară. O situație care se repetă în fiecare an de sărbători. Soluția e totuși limpede: Vrem să circulăm liber în Europa? România trebuie să devină stat membru al Spațiului Schengen”, a scris Cioloș pe Facebook. Dacian Cioloș mai spune că integrarea se face doar în anumite condiții și consideră că partidele de la guvernare sunt vinovate de întârzierile din procesul de aderare.

România să fie acceptată în Schengen în primăvară

Vrem ca România să fie în Spațiul Schengen, în rând cu celelalte state europene, unde nu te oprește nimeni la graniță? Trebuie să punem ordine în justiție, să luptăm pe bune împotriva corupției, a traficului de bunuri și de persoane. PSD, PNL și UDMR și liderii lor sunt principalii responsabili pentru faptul că românii nu se bucură nici azi, la aproape 15 ani (!) de la aderarea la Uniunea Europeană, de libertatea deplină de circulație pe teritoriul acesteia, la fel ca spaniolii, italienii, francezii, polonezii, cehii, maghiarii și toți ceilalți care sunt în Spațiul Schengen”, a mai arătat Dacian Cioloș.

Liderul USR mai crede că partenerii din coaliția de guvernare trebuie să desființeze SIIJ, până cel târziu în ianuarie, astfel încât România să fie acceptată în Schengen în primăvară, odată cu Croația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...