Sondaj AtlasIntel: Geoană, favorit la prezidențiale, Kovesi pe locul doi

Un sondaj realizat de compania americană AtlasIntel, arată că dacă mâine vor avea loc alegeri prezidențiale, Mircea Geoană ar putea primi cele mai multe voturi, devansând-o pe Laura Codruța Kövesi.

Sondajul a fost realizat de compania americană, AtlasIntel care a făcut măsurători exacte în alegerile prezidențiale din SUA.

Datele rezultate în urma sondajului arată că, în primul tur, Mircea Geoană este preferat de aproape 23% din alegători și apare cu șase puncte procentuale în fața Laurei Codruța Kövesi în scenariul care nu include un candidat din partea PSD.

Sursa foto: Fanatik

Considerând doar voturile afirmative, Geoană înregistrează 29% din intențiile de vot. Candidatul conduce în toate scenariile testate pentru al 2-lea tur de scrutin (vs. Kövesi, Ciucă, Boc și Simion), scrie Fanatik.

Laura Codruța Kövesi poate prelua conducerea în scenariile pentru primul tur care îl includ pe Marcel Ciolacu, cu aproximativ 16-17% din alegători.

Kövesi reușește să ajungă în turul al 2-lea în toate scenariile testate. În al 2-lea tur, Kövesi se impune în fața lui Ciolacu cu o diferență de 12 procente, dar este învinsă de Geoană (diferență de 5 procente).

Pe a treia poziție în cele trei scenarii testate pentru primul tur de scrutin, apare Liderul AUR, George Simion, cu aproximativ 10% din alegători.

Sursa foto: Fanatik

În ipoteza ajungerii în turul al 2-lea, plauzibilă în cazul în care Diana Șoșoacă nu ar fi candidată, Simion este învins de Geoană cu o diferență de 29 procente dar și de Ciolacu cu o diferență de 6 procente.

Dacă Mircea Geoană nu va candida, cresc șansele lui Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților apare cu 13% din alegători în scenariul fără Geoană și cu 6% când Geoană este candidat.

Ciolacu este competitiv în scenariile pentru turul 2 împotriva lui Ciucă și Simion, dar este înfrânt de Kövesi și Boc cu o diferență de peste 7 procente.

În ceea ce-l privește pe șeful PNL, Nicolae Ciucă, acesta este preferat de 6% până la 11% din alegători în scenariile pentru primul tur, un rezultat asemănător cu cel obținut de Șoșoacă și Drulă.

Însă, în al 2-lea tur, Ciucă este învins de Geoană (diferență de 38 procente) dar apare la egalitate statistică cu Ciolacu.

Același sondaj arată că PSD conduce în preferințele alegătorilor pentru alegerile parlamentare cu 25% din voturile afirmative.

AUR și PNL apar cu 18% și respectiv 17% din voturi, în schimb ce USR se află pe a 4-a poziție cu 12%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...