Sondaj CURS. Cu ce partide ar vota bucureștenii dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) arată că PSD a scăzut sub 30% în preferințele electoratului bucureștean, iar PNL sub 20%. În schimb, procentele USR și AUR au crescut în ultimele luni.

Datele arată că, dacă duminica viitoare ar avea alegeri locale în București, 29% dintre respondenți au afirmat că ar vota cu PSD, în scădere față de februarie (32%) și ianuarie (34%). În scădere se află și PNL, cotat cu 17%, după ce în februarie avea 20% iar în ianuarie 18%.

De cealaltă parte, USR crește ușor la 17%, după ce în februarie era cotat cu 16%, iar în ianuarie era la 17%.

În cadrul aceluiași sondaj, bucureștenii au fost întrebați despre activitatea primarului general Nicușor Dan. 9% au răspuns că au o părere „foarte bună”, 30% „bună”, 46% „proastă”, 11% „foarte proastă”, iar 4% nu au răspuns.

De cealaltă parte, 16% dintre bucureșteni au o părere „foarte bună” despre activitatea primarului de sector, 40% o cataloghează „bună”, 35% au spus că este „proastă” iar 11 „foarte proastă”.

În metodologia sondajului a intrat populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste, cu un volum de 1012 respondenți. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților. Perioada de realizare: 19 – 28 aprilie, 2023.

6 COMENTARII

  1. Aur este un.partid tînăr.Ar trebuit încurajat pe cei tineri să facă ceva în țarăPrejedetia .Primărie Guvern Senat .șiCameraDeputaților în mînă la Aur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...