Sondaj: Fetele și femeile tinere fac majoritatea treburilor casnice, concentrându-se mai puțin asupra educației lor

Fetele și femeile tinere cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani își asumă responsabilitatea pentru majoritatea treburilor casnice pe timpul pandemiei, având mai puțin timp să se concentreze asupra educației lor, potrivit unui nou sondaj.

Pe timp de pandemie, 66% dintre ele au declarat că petrec mai mult timp gătind pentru familiile lor comparativ cu 31% dintre băieții și bărbații tineri din aceeași grupă de vârstă, scrie The Guardian.

Fetele și femeile tinere petrec mai mult timp făcând curat (69% comparativ cu 58% dintre băieți și bărbații tineri), cumpărături (52% comparativ cu 49%) și îngrijindu-și frații (28% comparativ cu 16%), conform un sondaj efectuat pe un eșantion de 1.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, realizat de o agenție de cercetare de piață pentru Theirworld, o organizație caritabilă pentru copii.

În acest context, cel al pandemiei, egalitatea de gen a decăzut cu 10 ani înapoi, explică președintele organizației caritabile, Sarah Brown.

„Rezultatele acestui studiu arată că atunci când fetele nu merg la școală, ele pot deveni ușor prinse în rolurile tradiționale ale gospodăriei, ceea ce le poate pune în pericol educația”, a transmis președintele Theirworld.

Una din cinci fete a mărturisit că depune efort să facă față situației, în timp ce 46% dintre ele au descris accesul la educație ca fiind o sursă de îngrijorare actuală.

Într-un alt sondaj de opinie, publicat de Oficiul pentru Statistici Naționale din UK, sugerează că jumătate dintre respondenții cu vârstă cuprinsă între 16-18 ani consideră că școala online are efecte dăunătoare asupra sănătății psihice. Sondajul a fost efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane (părinți și copii).

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...