Sony va cumpăra Bungie, producătorul jocurilor Halo și Destiny, cu 3,6 miliarde de dolari

Conglomeratul japonez Sony Interactive Entertainment a anunţat marţi că va plăti 3,6 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bungie Inc, creatorul original al jocului video ”Halo” şi dezvoltatorul jocului video ”Destiny”, cea mai recentă tranzacţie în valul de consolidări din sector.

Bungie se va alătura familiei consolelor de jocuri video PlayStation de la Sony, a anunţat compania americană într-o postare pe blog, transmite Reuters.

Jocurile video sunt responsabile pentru aproximativ 30% din veniturile Sony. Grupul nipon depinde de abonaţii plătitori care utilizează consolele PlayStation pentru a avea acces la un portofoliu de jocuri exclusiviste.

Tranzacţia vine după ce rivalul american Microsoft a anunţat preluarea dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari. Preluarea Activision Blizzard, cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul jocurilor video, face din Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri.

„Deşi este una din cele mai mari achiziţii realizate vreodată de Sony, suma plătită de Microsoft arată concurenţa dură din sectorul jocurilor video”, a apreciat Piers Harding-Rolls, analist la Ampere Analysis.

Sectorul este în grafic pentru a înregistra anul acesta un nou record de 150 miliarde de dolari în tranzacţii, finanţare şi Oferte Publice Iniţiale (IPO), conform estimărilor firmei Drake Star Partners.

Bungie va fi o divizie independentă a Sony Interactive Entertainment şi va fi condusă de Pete Parsons.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...