Sorin Grindeanu: Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara va avea un nou terminal pentru pasageri

Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri, după ce autorităţile au semnat marţi contractul pentru proiectarea şi construcţia terminalului de Plecări curse externe, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) şi a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti.

“Construcţia va completa terminalul de Sosiri curse externe, care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023”, a mai scris Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...