Sorin Grindeanu îl vrea premier pe Marcel Ciolacu

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Întrebat, la sediul central al Partidului Social Democrat (PSD), care ar trebui să fie propunerea de premier a PSD, Sorin Grindeanu a răspuns: „Marcel Ciolacu”.

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a adăugat că, de principiu, propunerile de miniştri cu care ar trebui să meargă PSD într-un eventual guvern cu PNL ar trebui să fie persoanele din prima linie a partidului şi a menţionat că la întâlnirea de joi cu liderii liberali nu au fost pronunţate nume de potenţiali miniştri, informează Agerpres.

De asemenea, întrebat pentru cine – PSD sau PNL – e un compromis mai mare alcătuirea unui guvern între cele două partide, având în vedere că s-au criticat destul de mult de-a lungul timpului, Grindeanu a afirmat: „Sunt cu destulă vechime în PSD, şi anume din 1996, şi am văzut diverse coaliţii, alianţe şi aşa mai departe, guverne de coaliţie, fie că vorbim de acea coaliţie din 2009 care a fost între PSD şi PDL, fie că vorbim de USL, care a fost mai mult decât o coaliţie de guvernare, a fost un proiect politic. La un moment dat se ajunge într-un punct în care e nevoie de un compromis. Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România şi că românii aşteaptă de la clasa politică soluţii şi nu ceartă, înseamnă că ar trebui să plecăm cu toţii acasă. Ceea ce credem noi, ca partid social-democrat, e că romanii aşteaptă de la noi soluţii. De aceea ne-am întâlnit şi astăzi, să venim cu primele soluţii şi cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri”.

Sorin Grindeanu este noul șef interimar al Camerei Deputaților pentru două săptămâni. Votul a fost dat în Biroul Permanent, fiind două propuneri: Grindeanu sau Cristina Prună (USR). Social-democratul a luat șapte voturi, în timp ce reprezentanții PNL nu au votat.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Prostimea si cu dosare penale de infractori penali din PSD si PNL ! Stiati ca : România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană cu 27 de țări și una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate cauzată de COVID-19 din lume, medicii avertizând că pandemia devastează o generație de bunici.
    Aproximativ 85% dintre cele peste 50.000 de persoane care au murit de COVID-19 în România aveau peste 60 de ani, potrivit datelor Institutului de Sănătate Publică. Peste 90% din toate decesele au avut loc în rândul pacienților nevaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole