Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia.

Sorin Oprescu rămâne în arest până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.

Oprescu a fost chemat în această dimineață în fața unei instanțe care l-a întrebat dacă vrea să se întoarcă în România, iar acesta a refuzat. În aceste condiții, judecătorul a decis ca fostul edil să rămână în arest.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România.

Abia atunci, avocații lui Oprescu vor putea cere ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Sorin Oprescu, dat în urmărire internațională, a fost reținut ieri la Atena. În momentul condamnării definitive, el era deja plecat din țară de două săptămâni.

Fostul primar a fost condamnat vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. „Nu ar trebui să înghiți tranchilizante informaționale”, i-a spus Khodaryonok gazdei, avertizând că Ucraina nu este în niciun caz bătută de Rusia și că Kievul ar putea mobiliza și înarma un milion de oameni dacă ar vrea. https://www.cnbc.com/2022/05/18/russia-military-veteran-khodaryonok-in-damning-assessment-of-ukraine-war.html „Lumea întreagă este împotriva noastră”: un analist militar rus dă o evaluare acută a războiului din Ucraina la televiziunea de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole