Soțul Ancăi Dragu este reconfirmat administrator la BTT Costinești, deși de trei ani societatea n-are profit

Publicat: 10 oct. 2021, 11:43, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Soțul Ancăi Dragu este reconfirmat administrator la BTT Costinești, deși de trei ani societatea n-are profit
Anca si MArius Dragu

Indiferent de cine s-a aflat la guvernare după guvernul Cioloș, Marius Dragu, soțul președintei Senatului, Anca Dragu, a rămas administrator la BTT Costinești.

Profit ba, recompensă da

De trei ani de zile, BTT Costinești, controlată de Ministerul Tineretului și Sportului, n-a înregistrat profit, dar cu toate acestea conducerea companiei a fost reconfirmată pe funcție.

Adică pe Claudiu Daniel Teliceanu, în calitate de director, pe Liviu Ivănescu și Alexandru Marius Dragu, soțul șefei Senatului, Anca Dragu, în Consiliul de Administrație.

Pentru efortul depus ca administrator la BTT Costinești, soțul șefei Senatului este recompensat lunar cu 2.619 lei, dar în același timp mai încasează încă vreo 4.000 de lei pe lună ca administrator și director la Perla Costinești.

Trebuie precizat că BTT Costinești, deținută de Ministerul Tineretului și Sportului, a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 3, 3 milioane de lei, mai mică decât anul anterior, profitul pe minus, și datorii de 5,3 milioane de lei. Anul trecut a avut active circulante de 1 928 727 lei, față de 6 508 773 lei, cât au fost în 2016.

S-a ales praful de zestrea BTT

BTT a fos înființat în 1968 ca agenţie de turism a UTC și ulterior avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti.

O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate pe nimic, fapt pentru care de uriaşa avere BTT s-a ales praful. Azi, compania mai are un singur hotel funcţional, Forum, în Costineşti.

Averea de invidiat a familiei Dragu

Administratorul de la BTT Cosținești Marius Alexandru Dragu este soțul Ancăi Dragu, șefa Senatului, fost ministru al finanţelor publice în cabinetul Cioloș.

Cei doi dețin 8 terenuri în capitală, unul în Costinești, 4 apartamente și o casă în București, dar și un apartament la Costinești și au 14 conturi bancare, șase asigurări de viață.