Șpagă de 200 de euro pentru scutirea de măturatul unei instituții publice

Polițiștii judiciariști de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Galați au finalizat cercetarea penală a lui Tudose Cătălin Cristi, expert de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din Galaţi, care a fost prins în flagrant în momentul în care încasa 200 de euro de la un condamnat pentru a-i întocmi fictiv pontajul la munca în folosul comunității la care fusese obligat de instanța care i-a supendat executarea pedepsei.

„Inculpatul, în calitate de persoană însărcinată cu atribuţii de serviciu în legătură cu supravegherea executării obligaţiei de a presta muncă în folosul comunităţii în cadrul instituției publice, în calitate de supraveghetor al unei persoane care a fost obligată de instanță să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi, i-a solicitat acesteia suma de 200 euro pentru a-i semna pontajele fără să presteze vreo activitate şi pentru ca, la final, să-i elibereze o adeverinţă care să ateste, în fals, cum că ar fi efectuat zilele de muncă la care fusese obligată”, se spune în comunicatul DGA Galați.

Însă condamnatului care trebuia să presteze ca muncitor necalificat, la curățenia sediului Direcției pentru Tineret și Sport, i s-a părut că șpaga cerută este prea mare și a preferat să muncească, denunțându-l la DGA pe funcționarul șpăgar.

„Dosarul s-a constituit în urma denunţului depus la Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi de către martorul denunţător, iar cu ocazia remiterii sumei de bani solicitate, s-a procedat la prinderea în flagrant a funcţionarului”, se mai precizează în comunicatul DGA.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea expertului în judecată, sub controlul judiciar.

Potrivit ultimei declarației de avere, Tudose Cătălin Cristi, expert superior în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Galați a încasat anul trecut un salariu anual de 45.600 de lei. A fost trimis în judecată, urmând ca în dosarul nr 1656/121/2022, de pe rolul Tribunalului Galați, să fie judecat pentru luare de mită, conform articolului 289 din Noul Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole