Spania: Într-o săptămână, canicula a ucis peste 350 de persoane

Din 10 iulie, în Spania, canicula a ucis aproape 360 de persoane, potrivit Institutului de Sănătate Carlos III.

Aproape 46% din teritoriul Spaniei este sub temperaturi de peste 40 de grade Celsius, obligându-i pe spanioli să renunțe la multe din obiceiurile zilnice.

Cu 45 de grade Celsius în Estremadura și 42 de grade Celsius la Madrid, Spania aproape că nu mai respiră de peste o săptămână, transmite corespondentul la Madrid al RFI, Diane Cambon.

În capitală, un angajat cu curățenia străzilor a murit din cauza căldurii. A fost găsit căzut pe trotuar, cu o temperatură a corpului de 41,5 grade Celsius.

Din 10 iulie, când canicula a început, crește numărul victimelor. Potrivit unui studiu al Institutului de Sănătate Carlos III, subordonat Ministerului spaniol al Sănătății, care a lansat un mesaj de alertă, aproape 360 de persoane au pierit din cauza căldurii, din care 123 într-o singură zi, respectiv vineri, săptămâna trecută.

Principalele sindicate spaniole au cerut ca programele de lucru să fie modificare în perioadele caniculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...