Specialiști din 13 țări anchetează crimele de război din Ucraina

13 state, alături de Ucraina, au lansat deja o anchetă privind crimele de război comise de Federația Rusă, în urma războiului declanșat pe 24 februarie.

Acest lucru a fost raportat de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pe (1) Facebook, relatează Ukrinform (ukrinform.ua).

Venediktova a menționat că comunitatea mondială este unită în găsirea celor mai eficiente mecanisme de a aduce Rusia în fața justiției internaționale pentru atrocitățile din Ucraina. Ea a informat că sprijinul și asistența partenerilor noștri sunt acum de neprețuit.

„Avem deja o echipă de experți din Statele Unite și țările UE care ne ajută în documentarea și investigarea infracțiunilor. Au fost create echipe mobile în care experți străini vor lucra împreună cu anchetatorii și procurorii ucraineni. 13 state, cu excepția Ucrainei, au lansat o anchetă privind crimele comise de Federația Rusă în Ucraina”, a declarat procurorul general.

Potrivit Venediktova, pe platforma Eurojust a fost înființată anterior o echipă comună de anchetă; Există, de asemenea, o cooperare foarte activă cu Curtea Penală Internațională.

Ea a mai precizat că Kremlinul trebuie tras la răspundere pentru crimele de război din Ucraina.

„Numai prin eforturi comune la nivel internațional și național vom putea răspunde în mod adecvat la politica de forță și suferință umană urmărită de Rusia”, a declarat Venediktova.

În opinia sa, comunitatea mondială ar trebui să transmită acum un semnal clar că comiterea de crime internaționale implică responsabilitate internațională.

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei și la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...