Specialiștii AVERTIZEAZĂ: Noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a afirmat luni, la un briefing de presă, că noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut luni guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a „eradica” transmiterea Sars-Cov-2, care a contaminat 20 de milioane de persoane şi aduce bilanţul deceselor la 750.000, notează AFP. 

Van Kerkhove a spus că „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier” şi a cerut oamenilor să facă tot ce pot – inclusiv să se distanţeze fizic, să poarte mască în locurile în care este indicat şi să evite aglomerările – pentru a preveni răspândirea infecţiei.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă infromativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC, potrivit News.ro.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate oficial aproximativ 20 de milioane de cazuri în peste 190 de ţări.

Jumătate dintre acestea au fost raportate în SUA, Brazilia şi India.

Din totalul celor infectaţi, 12,1 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi, iar 731.570 au decedat, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...

Care este firma din Cluj la care apelează constructorii străini când...

În lumea construcțiilor de autostrăzi din România, există o firmă din Cluj pe care constructorii străini o caută atunci când se confruntă cu provocări...