Specialiștii din Africa de Sud cer ajutor de la miliardarii lumii pentru combaterea noii variante: Protejând populația săracă, vom proteja și lumea

Unul dintre cei mai mari experți în boli infecțioase din Africa de Sud a făcut apel la miliardarii lumii pentru a oferi sprijin financiar, după ce în țară a apărut o variantă mutant a coronavirusului care provoacă îngrijorări.

Tulio de Oliveira, specialist epidemiolog, a declarat joi că noua variantă, care este acum responsabilă pentru majoritatea cazurilor noi de COVID-19 din țară, este „cu adevărat îngrijorătoare” în ceea ce privește mutațiile pe care le are.

Specialistul i-a rugat pe toți miliardarii de pe această planetă să sprijine financiar Africa pentru a controla și a eradica această variantă. Într-o postare făcută pe Twitter, el a menționat numele lui Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos. De asemenea, el a solicitat Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional să ajute în lupta aceasta, conform Insider.

„Protejând populația săracă și asuprită, vom proteja și lumea. Noi nu ne putem închide populația dacă nu vom avea sprijin financiar”, a spus de Oliveira.

Africa de Sud a fost lăudată pentru faptul că a descoperit rapid varianta B.1.1.529 și pentru că a anunțat toată omenirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...