Spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie din cauza virozelor (Rafila)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că „este sezonul virozelor” și ar trebui ca spitalele să organizeze ambulatorii pediatrice, deoarece majoritatea copiilor nu au nevoie de spitalizare și în felul acesta s-ar evita presiunea pe camerele de gardă.

Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare.

Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatri, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU„, a precizat ministrul Rafila.

În acest sens, ministrul Sănătății a adăugat că la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” zilnic medicii consultă câte 400 de copii și în aceste condiții ”vreau să găsi o soluție rapid, mai ales în orașele mari să poată să aibă acces la serviciile medicale nu neapărat în unitățile de primiri urgențe”.

De asemenea ministrul Sănătății a recomandat părinților să consulte medical de familie și să izoleze copilul dacă acesta prezintă simptome respiratorii.

1 COMENTARIU

  1. Rafila vorbeste aiurea.Spitalele trebuie sa detina circuite de circulatie ale pacientilor in ambulator, caci acum sunt comune cu spitalele. Asa se raspandesc nosocomialele cu totii la gramada. Apoi si la medicul de familie, la ambulatoriu trebuie programare. Rafila nu stie ?!!! In plus, foarte multi medici de familiei functioneaza in cabinete de bloc, de 55mp, cand ar trebui de la 80mp in sus. Fara spatii de asteptare, grupuri sanitare curate. Au ajuns sa dea doar retete si trimiteri la cate un specialist. In rest o consultatie serioasa este egal cu zero. Cabinetele de familie nu au nicio acreditare oficiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...