Spitalul Colentina: Contract de 8 milioane, fără licitație, fostei firme de sucuri a iubitului Monicăi Gabor

Spitalul Colentina din București a încheiat mai multe contracte pe sume consistente, fără să respecte procedura licitaţiei. Unul dintre ele, în valoare de 8 milioane de lei, a fost oferit unei firme ce a avut anul trecut un singur angajat. Se pare că e vorba de fosta compania ce trebuia să vândă răcoritoarele lui mr. Pink, iubitul chinez al Monicăi Gabor.

Neregulile au fost semnalate marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a făcut însă și o gafă, menționând că firma ar avea sediul în Târgoviște, când ea este de fapt din București. Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, are sediul pe bulevardul Ferdinand I, la nr. 97.

Spitalul Colentina are un manager cunoscut, care este primul pe lista PSD Argeş. A fost vizitat ieri de către premierul României, domnul Ludovic Orban. Înţeleg că a găsit lucrurile în ordine în spital. Avem trei contracte: unul de 749.500 lei, un al doilea contract de 613.000 de lei şi un al treilea contract de 8 milioane de lei. Toate cele trei contracte au fost semnate fără licitaţie, fără publicare, prin negociere directă. Cu alte cuvinte, nimeni nu a ştiut de ele. Cel mai mare dintre ele, cel de 8 milioane, a fost atribuit unei companii numite simbolic Eco Green Light, o companie din Târgovişte – nu cred că există vreo legătură cu actualul manager de la ASSMB„, a spus Voiculescu.

De la Eco Green Light SRL la mr. Pink

Compania la care se referă este înființată în 2008, și nu în urmă cu patru ani, cum susține fostul reprezentant al guvernului Cioloș. Conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor, compania avea în 2019 o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei și un profit de 1 milion, cu un singur angajat. Domeniul de activitate este de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, după ce în 2017 era de fabriacarea echipamentelor electrice de iluminat.

Firma nu este însă deloc fără istoric, așa cum a prezentat ex-ministrul Voiculescu. Conform jurnaliștilor de la Libertatea, pe 26 iulie 2017 Eco Green Light SRL a câștigat prin „cumpărare directă”, contractul „Lucrări de vopsire a obiectivului Pasajul Latin”, în valoare de 310.000 de lei. Tot în 2017 a mai primit contracte prin „cumpărare directă” de la Administrația Monumentelor din cadrul Primăriei Capitalei.

Gazetarii susțin că Eco Green Light SRL are legături cu mr. Pink, iubitul chinez al Monicăi Gabor. Anterior, firma ar fi purtat denumirea de Mr. Pink Beverages SRL și era compania care ar fi trebuit să vândă băuturile răcoritoare ale investitorului chinez în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...