Spitalul din Sibiu, neinclus în Programul național de infarct. Pacienții, transportați la Târgu-Mureș

Publicat: 18 feb. 2021, 09:00, de Andreea Borcilă, în Sănătate , ? cititori
Spitalul din Sibiu, neinclus în Programul național de infarct. Pacienții, transportați la Târgu-Mureș

Bolnavii care suferă un infarct sunt transportaţi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa la spitalul din Târgu Mureş, deşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu există un centru performant, dotat cu aparatură în valoare de 5 milioane de euro.

Mai trebuie, însă, un angiograf şi medici specialiști pentru ca spitalul din Sibiu să poată fi inclus în Programul naţional de infarct, au declarat reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu.

Directorul CJAS Sibiu, Vasile Spinean, a confirmat că pacienţii cu infarct sunt duşi de urgenţă la spitalul din Târgu-Mureş, care este inclus în Programul naţional.

Întrebat de ce pacienţii cu infarct din judeţ nu pot fi trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Vasile Spinean a spus că, deocamdată, spitalul nu a încheiat un contract cu CJSAS.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu se află „Centrul de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC), care a costat cinci milioane de euro în 2015, când a fost inaugurat.