Spitalul Foișor a devenit unitate medicală Covid

Publicat: 11 apr. 2021, 13:35, de Raluca I. Heroiu, în Sănătate , ? cititori
Spitalul Foișor a devenit unitate medicală Covid
FOISOR_114_INQUAM_Sabin_Cirstoveanu

Spitalul Foișor din Capitală, evacuat vineri noapte, a devenit unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid-19.

În secția ATI a Spitalului Foișor au fost internați șapte pacienți infectați cu coronavirus.

Raed Arafat a mai precizat că Terapia intensivă mobilă din curtea Spitalului ‘Victor Babeş’ din Bucureşti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

„Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a transmis pe Facebook Raed Arafat.

Ordinul prin care pacienții internați la Spitalul Foișor a fost semnat de șeful DSU, Raed Arafat, care a precizat că decizia „a fost una corectă”.

„Decizia de a face loc pentru bolnavi în stare critică aș lua-o din nou pentru că asta înseamnă să tratezi o situație critică așa cum trebuie și nu să stai să te gândești ce să fac să nu supăr pe cineva. Îmi pare rău pentru cei pe care i-am supărat, dar decizia a fost una corectă”, a spus el.

Context

Vineri noapte a început evacuarea pacienților internați la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală. Aproape 100 de persoane au fost transferate în alte spitale sau au fost externate. Totul s-a transformat într-un haos, aparținătorii pacienților protestând la poarta spitalului.

Decizia transformării Spitalului Foişor în spital COVID a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri.

Conform autorităților, Spitalul Foișor dispune de 26 de locuri la ATI. Conform MS, deşi spitalul fusese informat încă de dimineaţă despre transformarea în COVID, la ora 11:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare eliberării avizului temporar.

„Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanţii ministerului.

Citește și: