Spray nazal pentru calmarea migrenelor. În 15 minute, gata durerea de cap

Un nou tratament destinat migrenelor severe la adulți, sub forma unui spray nazal, produs de Pfizer, a fost aprobat de autoritățile sanitare americane.

Potrivit unui studiu clinic, publicat în revista Lancet Neurology în luna februarie, medicamentul (Zavzpret) are efecte pozitive în reducerea durerii de tip migrene în circa 15 minute, chiar de la prima administrare a unei doze, anunță compania.

”Sub formă de spray nazal cu absorbţie rapidă, Zavzpret oferă o opţiune de tratament alternativă pentru cei care au nevoie de reducerea durerii, care nu pot lua medicamente pe cale orală, din cauza stării de greaţă sau a vărsăturilor”, a precizat Kathleen Mullin, de la New England Institute for Neurology & Headache, citată în comunicatul Pfizer, transmite Agerpres.

Ce sunt migrenele

Termenul de migrene este atribuit unor dureri de cap particulare, moderate sau severe, pulsatile, resimțite pe o parte a capului, mai frecvente la persoanele de sex feminin.

Migrena este însoțită și de greață, vărsături, sensibilitate la zgomote și lumină.

Compania producătoare precizează că acest tratament împotriva migrenelor va fi disponibil începând din iulie 2023, în farmaciile din Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...