Spre Lună și dincolo de ea: Racheta gigantică dezvoltată de NASA a ajuns la rampa de lansare

Noua rachetă gigantică fabricată de NASA, SLS, a ajuns vineri pentru prima dată la rampa ei de lansare, unde va fi supusă unei serii de teste, care, dacă se vor dovedi concludente, îi vor permite să fie lansată spre Lună în vara acestui an, informează AFP.

După o călătorie de 10 ore începută joi seară de la uzina de asamblare din cadrul Centrului Spaţial Kennedy din Florida, racheta SLS (Space Launch System) a ajuns vineri dimineaţă, la ora locală 04:15, la legendara rampă de lansare 39B, situată la o distanţă de aproximativ şase kilometri.

Costuri astronomice

Prin ataşarea capsulei spaţiale Orion în vârful ei, racheta SLS ajunge la o înălţime de 98 de metri, fiind mai înaltă decât Statuia Libertăţii, însă nu depăşeşte înălţimea de 110 metri a rachetei Saturn V, care i-a trimis pe oameni pentru prima dată pe Lună în cadrul misiunilor Apollo.

Cu toate acestea, SLS va dezvolta o putere de 39,1 meganewtoni, cu 15% mai mult decât Saturn V, fapt care o face să devină cea mai puternică rachetă din lume la ora actuală.
Este un simbol al ţării noastre„, a declarat în această săptămână în faţa reprezentanţilor presei Tom Whitmeyer, un oficial cu rang înalt de la NASA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...