Spre Lună și dincolo de ea: Racheta gigantică dezvoltată de NASA a ajuns la rampa de lansare

Noua rachetă gigantică fabricată de NASA, SLS, a ajuns vineri pentru prima dată la rampa ei de lansare, unde va fi supusă unei serii de teste, care, dacă se vor dovedi concludente, îi vor permite să fie lansată spre Lună în vara acestui an, informează AFP.

După o călătorie de 10 ore începută joi seară de la uzina de asamblare din cadrul Centrului Spaţial Kennedy din Florida, racheta SLS (Space Launch System) a ajuns vineri dimineaţă, la ora locală 04:15, la legendara rampă de lansare 39B, situată la o distanţă de aproximativ şase kilometri.

Costuri astronomice

Prin ataşarea capsulei spaţiale Orion în vârful ei, racheta SLS ajunge la o înălţime de 98 de metri, fiind mai înaltă decât Statuia Libertăţii, însă nu depăşeşte înălţimea de 110 metri a rachetei Saturn V, care i-a trimis pe oameni pentru prima dată pe Lună în cadrul misiunilor Apollo.

Cu toate acestea, SLS va dezvolta o putere de 39,1 meganewtoni, cu 15% mai mult decât Saturn V, fapt care o face să devină cea mai puternică rachetă din lume la ora actuală.
Este un simbol al ţării noastre„, a declarat în această săptămână în faţa reprezentanţilor presei Tom Whitmeyer, un oficial cu rang înalt de la NASA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...