Squid Game, un serial de succes, dar o amenințare pentru copii

Serialul fenomen sud-coreean, Squid Game, aduce odată cu succesul, repercusiunile. Elevii cu vârste de până la șase ani au jucat jocuri din thrillerul violent, au avertizat profesorii.

Școlile din Anglia i-au avertizat pe părinți să-și verifice setările dispozitivului pe fondul mai multor rapoarte despre copii care vizionează spectacolul.

Seria sud-coreeană prezintă personaje care concurează într-o serie de jocuri. Jucătorii care pierd sunt eliminați, adică omorâți.

Un profesor a spus că programul cu 15 evaluări este „total nepotrivit” pentru copiii de vârstă primară.

Gareth Nichols, de la primarul Sir Francis Hill din Lincoln, a spus că „un grup mic de elevi din școală, în vârstă de aproximativ șase ani discutau despre spectacol și „recreau unele scene”.

Seria, care a devenit cea mai vizionată emisiune a Netflix în 90 de țări, a fost considerată adecvată pentru telespectatorii cu vârsta de 15 ani și peste și are avertismente de conținut, inclusiv sex, violență și sinucidere.

Deși unele dintre jocurile prezentate ar putea fi privite ca adaptări ale jocurilor tradiționale de joacă, consecințele violente ale eșecului sunt inadecvate pentru telespectatorii mai tineri și aș susține din toată inima calificarea 15 acordată spectacolului.

Aș sfătui cu tărie toți părinții să verifice și să monitorizeze ceea ce vede copilul lor acasă, pentru a-i păstra în siguranță de astfel de materiale”, a adăugat Nichols.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole