SRI te caută! Nu te ascunde, te vor găsi ei!

SRI face angajări. Caută ofițeri specialiști IT&C, vorbitori de limbi străine și luptători antitero. Candidații interesați de o carieră în SRI trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Ce face un ofițer SRI în domeniul IT?

Are misiunea de a identifica soluţii pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise şi oferirea de soluţii bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea şi întreţinerea reţelelor de comunicaţii. El va lucra cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru toate liniile de activitate ale SRI, precum şi pentru parteneri externi. Ofițerul SRI trebuie să se adapteze şi să inoveze permanent. Contribuţia lui este importantă într-un angrenaj cu implicaţii directe în protejarea securității naţionale.

Angajări în Serviciul Român de Informații

O primă variantă de  a ajunge în SRI este prin școlarizare. Astfel, elevii aflaţi în clasa a XII-a şi absolvenţii cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, pot opta să urmeze, studii universitare de licenţă sau postliceale. Ei vor candida pe locurile special alocate Serviciului Român de Informaţii,  în instituţii militare de învăţământ superior din subordinea Ministerului Apărării Naţionale:

 • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”,
 • Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – Braşov şi şcoli militare de maiştri militari şi subofiţeri.

Candidații interesați de o carieră în SRI pot opta și pentru instituţii civile de învăţământ superior: 

 • Universitatea Politehnica din Bucureşti,
 • Academia de Studii Economice din Bucureşti,
 • Universitatea din Bucureşti,
 • Universitatea Politehnica din Timişoara,
 • Universitatea „Ovidius” din Constanţa,
 • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,
 • Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

De asemenea, și aceste universități civile vor avea locuri special dedicate pentru SRI.

Candidaţii interesaţi trebuie mai întâi să urmeze procesul de selecţie al SRI. Ei pot trimite CV-uri până la data de 1 martie 2023, la adresa de mail hr.tehnic@sri.ro (cu titlul, după caz, „Licență domeniul tehnic Nume și prenume”) cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Trebuie precizat că dacă deja ai urmat o formă de învățământ similară, la bugetul de stat trebuie să achiți contravaloarea serviciilor de şcolarizare.

SRI face și încadrări directe

Dacă ai deja o anumită pregătire poți aplică pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos.

 • Administrator infrastructuri de domenii;
 • Administrator infrastructuri de comunicații;
 • Administrator infrastructuri de radiocomunicații;
 • Administrator infrastructuri software;
 • Administrator sisteme informatice şi de comunicații;
 • Analist FORENSIC securitate cibernetică;
 • Analist Malware;
 • Analist securitate IT&C – L1 SOC;
 • Analist trafic;
 • Arhitect aplicații software;
 • Arhitect infrastructuri software;
 • Inginer electronist;
 • Specialist în evaluarea securității IT&C;
 • System Analyst.

Această posibilitate se adresează persoanelor care dețin competențe tehnice căutate de SRI. Trebuie să fie absolvenți de studii superioare cu diplomă de licență. Totodată, trebuie să îndeplinească condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii și să promoveze toate etapele specifice de selecţie.

SRI caută și buni vorbitori de limbi străine

Este bine de știut că SRI caută în special persoane care vorbesc limbi străine mai puțin uzitate. În SRI, specialiștii lingviști își folosesc cunoştinţele prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţi. De asemenea, ei fac activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.

Candidaţii interesaţi de o carieră în SRI se pot înscrie în procesul de selecţie prin transmiterea unui CV la adresa de mail hr.bat@sri.ro cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Selecție și pentru luptători antiteroriști

Activitatea luptătorului antiterorist presupune, pe lângă excelente abilităţi de natură acţională, şi un efort psihologic intens. Luptătorul trebuie să fie o persoană activă, dinamică, cu un control comportamental evident şi cu o capacitate de mobilizare şi adaptare rapidă la diverse situaţii. Totodată, trebuie să aibă abilităţi de comunicare, spirit de echipă şi să dovedească un bun control al stărilor emoţionale, toleranţă la stres, asumarea responsabilităţii şi dorinţa de autoperfecţionare.

Candidaţii interesaţi se pot înscrie în procesul de selecţie prin transmiterea unui CV la adresa de mail hr.bat@sri.ro cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.


Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape/probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

 • evaluarea CV-ului;
 • interviuri de selecţie;
 • teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale (evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină), precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);
 • examinarea medicală;
 • verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

Pentru mai multe detalii legate de procesul de selecţie şi condiţiile de angajare este indicat să consultaţi Ghidul candidatului.

Citește și: Cine este cel mai bine plătit șef din SRI

3 COMENTARII

 1. SRI si SIE trebuiesc desfiintate avand in vedere ca sunt distruse de mafia politica.Helvig si Vlase au distrus definitiv aceste servicii care se afla in slujba tradatorilor de tara,a kgb rusesc,a interlopilor si a jefuitorilor tarii .
  Trebuie reinfiintat un serviciu de informatii modern care sa actioneze pentru tara nu pentru jefuitorii tarii.
  Pornind de la jaful OMV ,de la jaful de energie si gaze ,preturile care au crescut aberant si fara motiv totul s-a intamplat cu complicitatea acestor servicii care au tradat juramantul fata de patrie si popor.
  Ce a facut SIE sa zicem in bataia de joc a Austriei si Olandei?
  Jandarmeria,politia locala,politia toate sunt instrumente de agresiune ale oamenilor din Romania .
  Jandarmeria,politia locala trebuiesc desfiintate Politia trebuie reinfiintata intr-o politie nationala peofesionista.
  Asteptam cu nerabdare momentul cand tradatorul de tara Iohannis isi va desavarsi opera si va numi in functia de prim ministru pe analfabetul functional presedinte psd Ciolacu.Este tipul ala care inventeaza taxe si impozite ,distruge mediul de afaceri si micii afaceristi ca sa aiba ce jefui banda de hoti,sa aiba pensii speciale de mii de euro ,salarii la stat mai mari ca in multinationale,angajari
  fara numar la stat.
  Va fi un moment istoric si va fi dovada mafiei politice romane.Statul mafiot nu vrea sa scape Romania din mana.
  Le este frica de moarte de revolta populara care va veni pana la urma si acum statul militarizat gen coreea de nord vor legi care sa ingradeasca si mai mult manifestatiile publice.
  Dar la un milion de oameni pe strada mafia politica si jandarmii criminali pot distrusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șofer de 76 de ani bătut în trafic pentru că ar...

Un bătrân a fost luat la bătaie de un alt șofer. Bărbatul l-a urmărit pe bătrân și l-a bătut fără milă pentru că ar...

Cât a ajuns să coste uleiul de floarea soarelui la un...

Uleiul vegetal se află în topul produselor alimentare care au înregistrat cele mai mari scumpiri după momentul declanșării războiului din Ucraina. Dacă anul trecut...