Starea lui Nicu Covaci este stabilă, ”însă veștile nu sunt bune”

Publicat: 08 apr. 2024, 22:17, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Starea lui Nicu Covaci este stabilă, ”însă veștile nu sunt bune”

Starea lui Nicu este stabilă, urmează tratamentul, este sub cea mai bună îngrijire, însă ”veștile nu sunt bune”, precizează pe pagina oficială de Facebook Phoenix Transsylvania, care, așa cum a promis, ne ține la curent în privința stării lui de sănătate.  

”Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale si fārā echivoc ale analizei situatiei medicale a lui Nicu.

Vom tine sub discretie Diagnosticul, însā vestile nu sunt bune.

Starea lui Nicu este stabilā, urmeazā cursul tratamentului si este sub cea mai bunā îngrijire posibilā! Conditia medicalā nu îi permite vizite, inclusiv noi limitām contactul, asa cā adresām rugāminte cātre Presā a nu se insista în sensul acesta!

Am promis cā vā tinem la curent cu informatii veridice si clare si asta vom face!”.

Pentru a respecta dorința lui Nicu și pentru a-i fi de ajutor real în condițiile actuale, evenimentele Phoenix vor urma, potrivit aceleași surse, astfel: Constanța – 21 aprilie, București – 22 aprilie, Bacău – 26 aprilie, Iași – 27 aprilie.  

Sufletul trupei Phoenix, îndrăgitul Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală  pe creier. Operația a fost efectuată în 22 martie, la  Spitalul Județean din Timișoara și a constat în extirparea unei tumori.

Potrivit protocolului, mostre din formațiunea extirpată sunt trimise la laborator pentru a se stabili natura acesteia. Potrivit medicilor, problemele de sănătate ale artistului au apărut cu aproximativ două săptămâni înainte de operație, când artistul a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi, a început să îi fie afectată vederea şi a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele au evidențiat o problemă gravă. ”Proces expansiv intracranian” a fost diagnosticul precizat de medicii din cadrul Secției de neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara.

În prezent, artistul  face recuperare. În urmă cu câteva zile, Costin Adam, solist al trupei Phonix, anunța: ”Acum el este în proces de recuperare, nu aș putea să spun exact cât se estimează să dureze această recuperare numai că fiind un caracter și un fizic puternic, Nicu face pași repezi așa că procesul de recuperare continuă, dar nu foarte mult va dura până când va fi înapoi pe scenă”.