Starea sănătății la Kremlin: Cristian Tudor Popescu, despre cei care „înghit știrea” că Putin e bolnav

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează pe marginea faptului că, în ultima perioadă, posturile de televiziune au „marșat” foarte mult pe ideea că președintele Putin e bolnav în fază terminală.

Mare veste mare: Putin e bolnav, grav, în fază terminală, cel mai probabil, ba nu, cel mai bine, de cancer. Pe televizoarele noastre se fac analize ale mutrei lui Putin, de către ghicitori în riduri și în ochi, care să furnizeze, cui o cere, ușurarea că <moare ăla și scăpăm>”, a comentat CTP în cadrul emisiunii sale de la Europa FM.

Jurnalistul a mai adăugat că nu știe care e starea sănătății „casapului de la Kremlin, dar cei care înghit „știrea” suferă de „prostie, nepăsare și lașitate, în stadii avansate”. 

Jurnalistul abordează „problema”, punctual. În primul rând, spune CTP, Putin este șeful de stat „cu cea mai bună condiție fizică din câți am văzut – poate doar schiorul,  golferul, tenismanul Iohannis să-i facă ceva concurență. Nu e băutor, n-a fumat niciodată; mai mult, interzice fumatul pe unde îl prinde, chiar și celor din cercul său restrâns. În fiecare zi, înoată și face exerciții fizice”.  Apoi, mai adaugă CTP, periodic este supus unei testări medicale complete, care ar detecta orice boală în fază incipientă: „Chiar și dacă ar avea cancer sau SIDA, să zicem, banii și puterea îi dau acces la cele mai eficiente tratamente actuale, care, în cel mai rău caz, îi prelungesc viața cu mulți ani

Urmașii celor care plimbau zvonul că Ceaușescu are cancer la prostată

CTP mai evidențiază că speranța cum că Putin ar putea să-și dea duhul rapid ascunde lașitatea și nepăsarea de semeni a celor care o nutresc. După cum comentează jurnalistul, mulți dintre ei cred și că „nu trebuie să-i enervăm pe ruși”, „ce treabă avem noi cu ucrainenii?”, „ce ne trebuia scut la Deveselu, ca să-i întărâtăm?”, „să rămânem neutri”.

„Neutri față de omorârea civililor și copiilor de către armata rusă. Aceștia sunt urmașii celor care plimbau din gură-n gură în anii `80 zvonul că Ceaușescu are cancer la prostată, dar n-ar fi zis nici cârc la adresa politicii criminale a scorniceșteanului. Adicătelea, noi tăcând mâlc, cu mâinile la spate, să ne rezolve problema hazardul, boala, pronia cerească. Sau astrologia. Potrivit astrologului ucrainean Vlad Ross, „Putin își va sărbători ultima aniversare pe 7 octombrie 2021. Cel mai probabil, acesta va fi și ultimul an în care o va face”, mai comentează CTP. 

De ce nimeni nu a mișcat un deget mai demult?

El mai adaugă că atunci când a bombardat Groznîi, capitala Ceceniei, până n-a mai rămas piatră peste piatră, nu s-a repezit nimeni să sancționeze regimul Putin. De asemenea, când toți opozanții lui au fost, rând pe rând, arestați, torturați, otrăviți, împușcați, nu i-a trecut nimănui prin cap în Europa și în România să renunțe la un grad, două din căldura locuinței, „cum propune acum Frans Timmermans, pentru a nu mai pompa bani pe gaz în buzunarele ucigașului”

CTP conchide că mai există un motiv, cel mai tare și trist, pentru care moartea lui Putin n-ar opri răul. „Tot auzim că rușii, care, potrivit celui mai proaspăt sondaj, îl susțin în procentaj de 70%, sunt spălați pe creier de dictatură. N-aș zice. Când televiziunea Kremlinului le spune că Rusia eliberează Ucraina de drogați și naziști, le spune exact ce vor de decenii să audă. Rușii visează dictatura, chiar una sângeroasă. Vor să fie sclavi, dar sclavi imperiali”.

Adevărul ultim, potrivit jurnaistului, este că majoritatea poporului rus respinge din rărunchi democrația: „Șansa omenirii de a supraviețui este carantinarea, izolarea totală a Rusiei, pe termen nelimitat. Pe Pământ, ca să mai existe această planetă, se despart două lumi: lumea liberă democrată și lumea cealaltă, Rusia cu China și Coreea de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...