STB: Vatmanul implicat în accidenul de pe Bdul Timișoara este suspendat și cercetat disciplinar

Conducătorul de vehicul implicat în accidentul din data de 30 aprilie, de pe B-dul Timişoara/str. Valea Oltului, când un tramvai din linia 25 a tamponat un autoturism aflat pe calea de rulare, iar acesta a ricoşat în alte autoturisme, este cercetat disciplinar, iar până la luarea unei decizii nu va mai fi repartizat pe traseu, informează marţi un comunicat al Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

„Ca urmare a evenimentului de circulaţie din data de 30.04.2022, ora 14:00, de pe B-dul Timişoara/str. Valea Oltului, când un tramvai din linia 25 a tamponat un autoturism aflat pe calea de rulare, în urma impactului acesta ricoşând în alte autoturisme, luând în considerare imaginile înregistrate şi difuzate în spaţiul public, facem următoarele precizări: Toate vehiculele STB aflate în circulaţie îndeplinesc condiţiile tehnice şi de siguranţă şi în acest sens menţionăm că tramvaiul tip V3A-M, implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreţinere a depoului, înainte de a ieşi în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic, toate sistemele de frânare (frâna de staţionare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgenţă cu patina electromagnetică şi frâna cu solenoid) fiind în parametri normali de funcţionare. De asemenea, având în vedere incidentul respectiv, vă informăm că la nivelul Societăţii s-a declanşat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăţiei conducătorului de vehicul implicat în accident, acesta fiind cercetat disciplinar în conformitate cu Regulamentul Intern al STB SA. Precizăm că până la luarea unei decizii de către Poliţia Rutieră, respectiv până la definitivarea cercetării disciplinare, în conformitate cu Regulamentul Intern STB SA, manipulantul nu va mai fi repartizat pe traseu”, se spune în comunicat.

Totodată, STB precizează că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice.

„Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment nedorit şi subliniem faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...