Stelian Tănase: Scenariu Alegeri 2024

Stelian Tănase a declarat sâmbătă că în anumite cercuri se vehiculează că de la Cotroceni s-ar fabrica un scenariu cu privire la alegerile prezidențiale din 2024. 

Scenariul ar fi ca PNL și PSD să candideze împreună la alegerile parlamentare. Respectiv să aibă liste comune și la prezidențiale (candidat unic – Nicoale Ciucă) din 2024. Scriitorul a explicat apoi de ce ar fi foarte rău ca Puterea să fie deținută de PSD și PNL încă patru ani. „

Dacă scenariul se confirmă, nici nu mă duc la vot”, a precizat Tănase pe B1 TV.

Stelian Tănase: Scenariu Alegeri 2024
Tănase a evidențiat că această coaliție se află într-un moment de inflexiune în care metalul se poate rupe, că ei sunt cu gândul numai la alegeri.
„Contextul a fost dezavantajos pentru orice fel de guvern ar fi fost, dar sunt și slabi și au făcut și greșeli. Contextul e foarte greu, dar și ei au fost depășiți complet și la un moment dat am impresia că s-au și dezinteresat, adică la câte probleme care s-au pus, s-au plictist și au spus ”dă-le dracu!” și lasă lucrurile de la sine”, a declarat politologul.

Nu se înțeleg, nici nu au voie de la Iohannis să spargă coaliție, că Iohannis i-a obligat s-o facă, i-a împins de la spate, i-a nășit și i-a patronat. N-au soluții, sunt în conflict, au soluții diferite, să spunem așa, nu reușesc să cadă de acord și ies la presă cu diverse soluții, foarte multe promisiuni și mereu ele se tot amână cu șase luni”, a mai zis Tănase.

Scenariu auzit de Stelian Tănase

Nu știu ce calcule electorale au. De pildă, aud prin târg, prin medii informate, în redacții, printre jurnaliști, că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun – Ciucă – și să facă liste comune și să rămână încă patru ani această coaliție.
E o foarte proastă idee. Sunt un adversat al ei hotărât!”, a spus Tănase.

Acesta a precizat că PSD și PNL sunt partide atât de slabe, că ar fi fericite cu o astfel de evoluție a evenimentelor.

Într-un stat cvilizat, democratic, trebuie să ai Putere și Opozitie dacă vrei ca societatea să funcționeze, să aibă o politică sănătoasă. (…) Or noi avem două partide în care nimeni nu-i Puterea, nimeni nu-i Opoziția. Cine e Opoziția în România? Ele joacă ambele roluri în același timp.

Politologul a mai spus că această situație e foarte proastă și creează o stare de spirit foarte proastă în societate și confuzie. „Nu e deloc în regulă. Trebuie să se despartă: unii să fie Puterea – care o vrea ei, îi privește. (…) Trebuie să se întâmple cel mai târziu în 2024. Dacă nu se Întamplă asta, nici nu mă duc la vot!”, a mai declarat Stelian Tănase.

1 COMENTARIU

  1. Idea ce ne spune , evident una non democratica , a nu merge la vot, are in componenta sau induce cetateanului idea de a pastra in Parlament Partidele asa numite de presa „balama”.Evidenta sau cerinta unei Democratii obliga ,asa cum bine stim ca se intimpla in tarile cu democratii consolidate ,participarea unui numar mare de votanti in alegerile de tot felul .Anul 2024 este unul deosebit de important .In anul 2024 au loc toate alegerile din Romania : alegerile europarlamentare , locale , parlamentare si cele care desemneaza viitorul Presedinte al natiunii .Nu putem lipsi .Responsabilitatea cetateanului si responsbilizarea Partidelor , ce sunt in concurs , este o forma democratica reprezentativa . Care sunt beneficiile participarii masive la vot .Participarea masiva la vot ofera garantia responsabilizarii Partidelor cistigatoare , ea elimina totodata Partidele numite„de buzunar ”care oricum nu au posibilitatea de a-si adopta programul. Partidele mari ce dupa redistribuiri devin (unul dintre ele )cistigatoare pot fi astfel responsabilizate ele nemaiavind motivatia nepunerii in practica a promisiunilor preelectorale .Situatia la zi este insa usor diferita .Suntem in razboi si exista o mare probabilitate de a fi in razboi si in anul 2024 .Romania trebuie sa ramina , politic, stabila, cel putin pina cind razboiul se termina .Presedintele Iohannis , prin punerea in valoare a tuturor deciziilor anticipativ personale , asta a facut si asta va face in viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...