Stellantis, parteneriat cu Foxconn, compania care produce iPhone pentru Apple

Stellantis, producător auto format din fuziunea francezilor de la PSA cu italo-americanii de la Fiat-Chrysler, va anunța azi un parteneriat startegic cu chinezii de la Foxconn. Încă nu se știe în ce va consta parteneriatul, dar la începutul anului trecut, FCA (Fiat-Chrysler) și Foxconn au ajuns la un acord pentru înființarea unei societăți mixte pentru dezvoltarea și producerea în comun a vehiculelor electrice pentru piața chineză.

Parteneriatul poate reprezenta extinderea acestuia la întreaga companie sau furnizarea de componente electronice, având în vedere faptul că lipsa de chip-uri pare a se adânci în ultima perioadă. De altfel, o analiză a AlixParters estima pierderile crizei de chip-uri la 110 miliarde de euro pe piața auto.

Când a anunțat faptul că fiecare dintre cele 14 mărci de automobile ale producătorului auto vor primi finanțare în următorii 10 ani pentru a-și dovedi valoarea pe piață, Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, a spus și că producătorul își reproiectează strategia în China.

„Acum negociam și schimbăm foarte multe lucruri esențiale”, a spus el. „Este, de asemenea, ceva care are nevoie de timp”, susține Tavares.

Al patrulea cel mai mare producător auto din lume vizează vânzări globale de 400.000 de vehicule electrice în acest an, de la 139.000 în 2020. Motivul este lansarea a 11 modele suplimentare pe piața auto în anii următori.

Foxconn este, printre altele, și producător al iPhone telefoanele plănuite de americanii de la Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...