Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la alegerile de anul viitor

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două partide au cam bătut în cuie strategia din 2024.

Alegerile locale și prezidențiale, în aceeași zi

Potrivit informațiilor noastre, actualele prime trei partide parlamentare PSD, PNL și USR nu mișcă în front în fața lui Klaus Iohannis. Ca atare, actualii guvernați de la Palatul Victoria, adică PSD-ul lui Marcel Ciolacu și PNL-ul lui Nicolae Ciucă, au căzut de acord ca alegerile locale și cele prezindențiale să aibă loc în același timp. Mai mult, cele două partide au decis să susțină un singur candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor și acel candidat va fi de la PNL. Deocamdată, PUTEREA nu face public candidatul agreat de cele două partide, dar putem spune că este o persoană aflată acum în prim planul politicii românești.

Marcel Ciolacu, viitorul primar general al Capitalei

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au înțeles ca la alegerile locale de anul viitor din București să susțină un singur candidat și acela să fie de la PSD. La ora actuală, atenție, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei este actualul premier Marcel Ciolacu. Totodată, cele două partide au căzut de acord ca PSD să nominalize candidatul pentru primăriile de la Sectorul 3,4 și 5 iar PNL să impună candidatul la Sectorul 1,2 și 6.

Iohannis-premier

Cele două partide aflate acum la guvernare au mai hotărât ca premierul viitorului guvern rezultat după alegerile parlamentare de anul viitor să fie, atenție, Klaus-Werner Iohannis. Așadar, PSD și PNL vor merge, braț la braț, și din 2024 iar toată lumea va fi mulțumită: Klaus Iohannis-premier, Marcel Ciolacu-primar general al Capitalei, iar PNL va da președintele României.

8 COMENTARII

  1. Iata ce va zicem acum trei zile in jurul prinzului pina sa apara la TV Poate am vota un nou Partid ce ar avea ,ca si vector de imagine ,oameni neimplicati pina acum in politica dar care ar putea veni cu un Program democratic ce ar satisface in integralitate intreaga societate romaneasca si care ar dovedi prin explicitul asumarii programului de Partid posibilitatea de a schimba din temelii totul .Daca nu apare asa ceva asteptam de la actuala Coalitie punerea in discutie a noului Program si garantiile care pot fi oferite in cazul prezentei masive la vot .Fara oferirea unor garantii clar exprimate ce ar exclude formarea de alte noi Aliante(dupa alegeri) ce ar deforma votul cetatenesc prezenta la vot va fi minimala ceea ce nu mai corespunde ca si decizie finala niciunei forme de aliante viitoare .Partidele nu vor mai avea reprezentativitatea spre a guverna natiunea .Haosul politic se va instaura .Poate chiar ar fi buna o candidatura comuna , ce ar exclude jocurile viitoare de culise si pacalirea electoratelor ,asta daca nici un alt Partid nou nu va aparea .Daca PSD si PNL merg de unii singuri la vot intelegem foarte clar noua pacaleala care se pune la cale .Va asiguram ca in acest caz cetatenii nu vor veni sa voteze . Nu are nici un rost sa votezi formarea unor alte aliante ce deja nu mai au legatura cu votul initial acordat . Vechile forme de pacaleala trebuie sa se opreasca .Doar un numar mare de votanti poate schimba pacaleala facuta timp de 33 de ani , acolo unde votai ceva dar la guvernare aparea altceva .

    Deja cetateanul s-a obisnuit cu actuala formula aflata la guvernare si nu mai percepe jocul politic antagonist ca parte a viitorului natiunii cel putin acum cind Romania se afla in razboi . .Daca nu veti merge pe liste comune votantii PSD si PNL nu vor mai veni la vot neacceptimd dupa alegeri posibilitatea apartiei unor noi formule guvernamentale .Sunteti obligati de cetateni sa faceti asta spre a asigura Romaniei inca opt ani de liniste interna altfel veti pierde tot si altii vor guverna tara ceea ce va distruge definitiv unitatea natiunii romane .Nu ne putem juca cu natiunea asa cum s-a facut timp de 33 de ani acolo unde alegerile aratau una dar in realitate la guvernare aparea alta .
    Jocul politic din Romania nu este unul prin care putem vedea o realitate viitoare decit daca intelegem ce se poate intimpla in timpul ramas pina la data primelor alegeri si cum poate schimba acest timp soarta noastra prezentata de catre autor cu vadite implicari emotionale sau partipriuri .Ce ati zice daca : In urma consultarilor cu Bruxelllul cota din PIB rezervata pensiilor ar creste substantial si urmare a acestei cresteri pensiile mici vor fi marite sau daca toate salariile ,celor care acum sunt in sectorul public, vor fi marite ca parte a unei compensari ce tine de eliminarea obligatorie a numeroaselor avantaje extra salariale ? Ce ati zice daca toate activele neperformante ar fi vindute sau privatizate ? Ce ati face daca borna de 1000 de km de autostrazi efectuata ar fi trecuta ? Cum ati vota daca toate intelegerile si reformele dorite in strada si cele incheiate cu Bruxellul ar deveni, pina la data inceperii campaniilor electorale , realitate ? Cum ati vota daca PNL ar aduce in fata noi figuri de politicieni inca neimplicati in politica dar care au in spate o cariera personala de exceptie ? Cum ati proceda in momentul in care asupra unor Partide de extrema dreapta sau asa numitelor Partide numite in presa nationaliste ar aparea lucruri extrem, de negative ce ar arata o cu totul fata a acestora ?Cum veti reactiona daca noi elemente ar arata iminienta recucerire a teritoriilor ocupate in Ucraina de rusi si apartia unei posibile intelegeri bilaterale ce ar avantaja populatia romanesca din Ucraina sau daca Rep .Moldova va oferi sprijinul ei nuantat Partidelor aflate la guvernare ?Ati iesi la vot in numar mare spre a elimina din viata politica Partidele mici ce mai mult incurca decit descurca jocul politic din Romania ?Ati dori prin prezenta voastra la vot sa responsabilizati Partidele cistigatoare sau dintr-o simpla dorinta sentimentala nu va veti prezenta la vot dovedind astfel altora din preajma voastra nonexistenta unei responasabilitati cetatenesti absolut necesara ? Atunci cind aceste intrebari vor avea un raspuns veti intelege ridicolul spuselor din text.Romania si cetatenii ei vor dovedi responsabilitate si nu vor plinge „la luna ”ca niste babe aflate prin folclorul nostru romanesc .Va asteptam la vot spre a schimba totul si a responsabiliza Partidele cistigatoare .A sta acasa ascuns sub plapuma nu este solutia .Aveti exemplul recent al Turciei si pe cel al Frantei .Doar in numar mare putem schimba ceva .Nu va lasati pacaliti de cei care vor sa manipuleze alegerile atunci cind procentul celor care vin este mic . Nu credem cum ca 70 de procente dintre cetatenii Romaniei vor sa accepte decizia unui numar mic de participanti fara sa intelega cit de important este votul .Ar fi o evidenta autopacaleala .

  2. Intre timp asa cum deja vedeti ca v-am spus Ucraina doreste sa acorde drepturi egale tuturor cetatenilor ucrainieni de alta etnie iar procentul din PIB oferit ca si parte a pensiilor creste .Intrarea in Schengen ne este deja asigurata iar toate legile ce tin de invoiala cu Bruxellul si de dorintele cetatenilor vor fi puse in practica .Mai crede cineva ca este cazul sa voteze cu alte partide „ doar guralive ” ce nu pot oferi nimic ? Nu cred ca cetateanul roman este lipsit de discernamint .Pensiile si salariile cresc , in Schengen intram , PNRR ne ofera sume fabuloase pentru dezvoltare , noile legi apar pina la sfirsitul anului .Am fi dea dreptul „idioti” sa votam visele altora ce se vor dovedi ancorati si captivi ai unor alte forte nondemocratice .Apare curind si asta multumita F.B.I.Multi vor constata cit de rau sau inselat cind au pariat pe„ moneda” alternativa .„Salbele atirnate de git” nu vor mai aduce voturi.

  3. Ați uitat să specificați că articolul este un pamflet. Unde în lumea asta vă imaginați voi că partidul cu cel mai mare scor se va mulțumi cu primăria generală, iar partidul de pe locul 3 să ia președintele și guvernul? Eventual Ciolacu devine președinte și lasă loc lui Ciuca la guvern. Iohannis va fi deja istorie.

  4. Au jefuit prea mult impreuna ,alaturi de udmr ,aripi si minoritari pentru a desface gasca .Mii de miliarde au furat sau distrus din averea Romaniei dupa asasinarea lui Ceausescu si acatorva sute de mii in lagarele numite si spitale sau pe ulitele botezate drumuri nationale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole