Studiu: 2 pahare cu vin sunt suficiente pentru a atinge limita zilnică de zahăr

Un studiu efectuat de Alcohol Health Alliance UK a arătat că două pahare cu vin sunt suficiente pentru a atinge limita zilnică de zahăr.

Se pare că anumite sticle de vin conţin până la 59g de zahăr, adică mai mult decât o gogoaşă glazurată.

Analiza a peste 30 de sticle de vin a arătat că două pahare de vin ar putea fi suficiente pentru a atinge limita zilnică de zahăr recomandată pentru adulţi.

Un laborator independent a analizat sticle de vin roşu, alb, rosé, de fructe şi spumant de la mărci populare din Marea Britanie. Niciuna dintre sticle nu conţinea informaţii nutriţionale pe etichete, deoarece acestea nu sunt impuse în prezent de lege. Conţinutul caloric era afişat doar pe o cincime din sticlele analizate de laborator.

Analizele arată că este posibil să se atingă limita zilnică de zahăr recomandată unui adult prin consumul a două pahare de mărime medie din unele vinuri, potrivit BBC.

De asemenea, s-a constatat că vinurile mai puţin tari se numără printre cele care conţin cel mai mult zahăr, ceea ce înseamnă că acestea nu reprezintă neapărat o alegere sănătoasă, în ciuda conţinutului lor mai mic de alcool.

Etichetarea trebuie, de asemenea, să identifice orice alergeni comuni, dar nu există cerinţe privind ingredientele, avertismentele de sănătate sau valoarea nutritivă, aşa cum se găseşte pe multe alte produse alimentare şi băuturi.

Militanţii solicită o schimbare, pentru a-i informa mai bine pe consumatorii de vin despre numărul de calorii şi cantitatea de zahăr pe care le consumă.

NHS recomandă ca adulţii să consume maximum 30g de „zaharuri libere” pe zi, ceea ce include zahărul din sucurile de fructe şi din smoothie-uri sau zahărul adăugat în alimente sau băuturi.

Un sondaj YouGov realizat anul trecut pe un eşantion de peste 12.000 de persoane a arătat că 61% dintre acestea doreau ca pe etichetele vinurilor să figureze informaţii privind caloriile şi peste 50% dintre cei chestionaţi doreau să fie menţionată cantitatea de zahăr.

În 2020, guvernul britanic a organizat o consultare cu privire la oportunitatea de a indica caloriile pe etichetele băuturilor alcoolice, dar nu a existat nicio consultare cu privire la oportunitatea de a indica conţinutul de zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...