Studiu: 8 din 10 români vor restaurantele deschise

Publicat: 21 nov. 2020, 21:30, de Cezar Amariei, în Food , ? cititori
Studiu: 8 din 10 români vor restaurantele deschise
Restaurant coronavirus

Românii nu se împacă deloc cu ideea că barurile sau restaurantele sunt închise: mai bine de trei sferturi și-ar dori revenirea la situația normală, conform unui studiu făcut la începutul acestei luni.

Sondajul a fost realizat de Curs la solicitarea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) și şi-a propus să afle ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior.

Conform datelor centralizate de studiul de piață, 78% din populaţia României consideră că restaurantele ar trebui redeschise; 80% din români sunt de acord total sau parţial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiţi economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie; 38% din populaţie consideră că este foarte important pentru viaţa lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea; 56% din români obişnuiau să iasă cel puţin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor; 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare şi de distanţare socială.

Oamenii vor să meargă la restaurant. Considerăm că restricţionarea totală a vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat. Misiunea noastră rămâne aceeaşi, de a apăra interesele industriei de ospitalitate şi de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj şi de o comunitate puternică„, se arată în comunicatul  HORA, citat de Agerpres.

Studiul s-a efectuat faţă în faţă, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populaţiei adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.