Studiu: Ce cred peste 70 la sută dintre români despre implicarea NATO și UE în războiul din Ucraina

Un studiu realizat de către Global Web Index arată că peste 70 la sută dintre români sunt de părere că UE și NATO ar trebui să se implice mai mult în războiul din Ucraina.

Cercetarea mai relevă și faptul că discuțiile cu rudele și prietenii reprezintă principala sursă de informare în această perioadă. Mai exact, 63% folosesc discuțiile cu rudele și cu prietenii ca principală sursă de informare. Urmează televiziunile și rețelele de socializare. Totodată,  românii sunt mai îngrijorați de urmările războiului asupra economiei și a nivelului de trai, decât de probabilitatea ca România să intre în război.

Numai 1 din 3 români consideră că sancțiunile economice au puterea să descurajeze continuarea războiului și peste 70% consideră necesară o  implicare mai mare a NATO și UE, cu măsuri care nu țin, însă, de prezența cu forțe armate. Când vine vorba despre participare activă la război, cu trupe armate, doar unul din trei români cred că NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. În comparație, unul din doi respondenți din Spania, de exemplu.

Dependența de petrolul și gazele naturale rusești, motiv de îngrijorare pentru 60 la sută dintre români

Alte aspecte care îi îngrijorează cel mai mult pe români sunt: dependența de petrolul și gazele naturale rusești (60%), evoluția ratei dobânzii la bănci (50%), precum și impactul pe care acest conflict îl are asupra sănătății psihice a populației (57%).

Totodată, 2 din 3 români sunt îngrijorați de escaladarea conflictului din Ucraina la nivel global și de folosirea armelor nucleare, iar 75% dintre români cred că ar trebui să primim refugiați ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...