STUDIU Siesta de după-amiază, benefică pentru persoanele în vârstă

Siesta de după-amiază poate îmbunătăți funcția cognitivă la persoanele vârstnice, potrivit unui studiu recent. Pauza de somn, mai mică de o jumătate de oră, de patru ori pe săptămână, poate avea efecte benefice asupra sănătății creierului.

Lucrarea a apărut în Jurnalul de Psihiatrie Generală, fiind publicată de o echipă de oameni de știință chinezi. Rezultatele au arătat că participanții în vârstă care „au tras un pui de somn” după-amiaza au obținut un scor mai bun la testele cognitive: memorie, orientare și limbaj. În mod normal, participanții au avut, în medie, un program de somn de șase ore și jumătate / noapte.

Demența afectează 5-7% dintre adulții cu vârsta peste 65 de ani, din întreaga lume, scrie Medical News Today. În țările occidentale, rata demenței este mai mare (8-10%).

O altă echipă de cercetători chinezi a descoperit că atunci când tragi un pui de somn timp de o oră sau mai mult, în fiecare zi, acest lucru va creşte riscul de a avea o moarte prematură sau boli cardiovasculare cu 30, respectiv 34%, scrie Daily Mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...