Studiu: Tulburări de memorie și atenție, în cazul unor persoane care avut forme ușoare de Covid-19

Cercetătorii de la Universitatea Oxford semnalează că pacienții cu o formă ușoară de Covid-19 se pot confrunta cu tulburări de memorie și atenție pentru o perioadă între șase și nouă luni după recuperare.

În studiul citat de Reuters au fost incluși 136 de participanți care au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Ei nu au raportat simptome pe o durată mai lungă, dar au fost invitați să efectueze o serie de exerciții pentru a li se analiza abilitățile cognitive și memoria.

Rezultatele au indicat că participanții se confruntau cu dificultăți în a-și aminti experiențe personale – numită memorie episodică – chiar șase luni după infectare.

Cercetătorii au mai observat că, aproape nouă luni de la infectare, participanților la acest studiu le-a fost afectată capacitatea de a-și controla atenția.

„Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut Covid-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, totuși ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford.

Pe de altă parte, autorii studiului au transmis că aceste probleme de memorie și atenție se remit și participanții au revenit la normal după șase și, respectiv, nouă luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...