SUA confirmă siguranța și eficacitatea vaccinului AstraZeneca

Potrivit unui studiu al SUA asupra vaccinului AstraZeneca, s-a demonstrat o eficiență de 79% în oprirea bolii Covid-19.

BBC informează că la studiu au participat peste 32.000 de voluntari din America, Chile și Peru. Vaccinul a fost 79% eficient în oprirea bolii Covid-19 și 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirii grave a persoanelor. Mai mult decât atât, nu s-a pus problema apariției unor cheaguri de sânge.

Acest lucru ar trebui să mai liniștească unele țări din UE care au întrerupt recent lansarea vaccinului pe fondul îngrijorărilor cu privire la o posibilă legătură.

Unii încep deja să-l folosească din nou, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a finalizat revizuirea și a ajuns la concluzia că vaccinul este sigur și eficient.

Mai multe țări nu ar autoriza inițial utilizarea vaccinului la adulți cu vârsta peste 65 de ani, invocând lipsa dovezilor. Datele din acest studiu al experților de la Universitatea Columbia și Universitatea din Rochester în colaborare cu AstraZeneca dau asigurări și în ceea ce privește eficacitatea administrării vaccinului la vârstnicii de peste 65 de ani, aceștia fiind feriți aproape în totalitate de boală.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...