SUA: Prețul carburanților atinge cel mai mic nivel din ultimele două luni

Costul mediu al benzinei în Statele Unite a ajuns la cel mai mic nivel față de luna mai, în scădere cu 10% față de valoarea maximă atinsă în această perioadă.

Miercuri, prețul era de 4,46 dolari pe galon (3,8 litri), scăzând pentru prima dată din luna mai sub nivelul de 4,5 dolari pe galon.

„Declinul constant se datorează scăderii cererii interne de benzină la benzinării și a unui preț mult mai mic al petrolului la nivel mondial. Costul unui baril de petrol este de aproximativ 90 de dolari, față de 110 dolari în urmă cu două săptămâni”, a explicat Asociației Americane de Automobile.

Cel mai mult au scăzut în ultima săptămână prețurile în Washington (0,21 dolari), Ohio (0,2 dolari) și Texas (0,19 dolari). Cea mai ieftină benzină este acum în statele din Carolina de Sud (o medie de 4.02 dolari pe galon), Texas și Georgia (4.03 dolari). Cel mai scump este în statul California (5,8 dolari pe galon).

„Prețurile globale ale petrolului au scăzut, permițând rafinăriilor să scadă prețurile finale ale benzinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al AAA, Andrew Gross.

„În plus, acum cererea de benzină s-a redus ușor în țară, deși suntem la apogeul sezonului turistic, în special în rândul proprietarilor de mașini”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...