SUA se confruntă cu o „criză” de lapte praf pentru bebeluși. Lanțurile farmaceutice au limitat numărul cutiilor cumpărate

În Statele Unite, principalele lanțuri de farmacii au restricționat vânzările de lapte praf pentru bebeluși, transmite BBC.

De exemplu, în ultimele săptămâmi, marile lanțuri farmaceutice CVS și Walgreens au trecut la limitarea numărului de cutii care pot fi cumpărate.

Penuria s-a adâncit după ce compania Abbott – asociată cu brandul Similac – a închis o fabrică importantă și a procedat la reduceri de personal.

Această problemă așteaptă un răspuns din partea administrației Biden. Senatorul republican Tom Cotton vorbește despre o ”criză națională”, pe care Casa Albă trebuie să o abordeze.

Pe de altă parte, democrata Rosa DeLauro și-a exprimat îngrijorarea, deoarece Food and Drug Administration (FDA) – autoritatea care reglementează aceste produse – a răspuns ”mult prea încet” la situația creată prin închiderea fabricii Abbott din Michigan.

În luna februarie, Abbott a retras loturi de formulă pudră, după ce au apărut informații potrivit cărora patru bebeluși hrăniți cu acest produs s-au îmbolnăvit și doi au decedat.

Centrele pentru Controlul și Protecția Bolilor  (CDC) au spus că investighează o posibilă legătură, dar că testele de până acum au descoperit că tulpina de bacterii detectată la fabrică nu se potrivește cu cea găsită la bebelușii bolnavi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole