SUA: Un judecător refuză să întârzie procesul lui Steve Bannon, un aliat al lui Trump

Un judecător a refuzat luni să amâne începerea procesului lui Steve Bannon, un aliat apropiat al lui Donald Trump, acuzat de „sfidarea Congresului” SUA, în pofida ofertei sale recente de a coopera cu comisia de investigare a rolul fostului preşedinte republican în atacul asupra Capitoliului, notează AFP.

„Nu văd niciun motiv pentru a mai amâna acest caz”, a declarat judecătorul Carl Nichols, potrivit mai multor media americane.
Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, este urmărit penal pentru că a refuzat luni de zile să coopereze cu un grup de parlamentari care încearcă să facă lumină asupra responsabilităţii lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului la 6 ianuarie 2021.

Bărbatul de 68 de ani a fost pus sub acuzare în noiembrie 2021, iar data începerii procesului său a fost stabilită pentru 18 iulie.

Avocaţii săi au căutat să amâne începerea audierilor până în octombrie, astfel încât acestea să nu aibă loc în acelaşi timp cu audierile publice ale acestei comisii parlamentare, ceea ce judecătorul a refuzat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Steve Bannon şi-a schimbat poziţia, acceptând să coopereze cu ancheta Trump, procurorul subliniind o „răsturnare în ultimul moment cu scopul de a evita” procesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole