Subiectul aderării României la Schengen nu apare pe agenda ședinței Consiliului European

Deși liderii politici promiteau că se va discuta calendarul aderării României la spațiul Schenge, agenda ședinței Consiliului European de astăzi nu include acest subiect.

Joi, liderii UE se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, subiecte legate de energie și economie, securitate și apărare, vecinătatea de sud a UE și relațiile externe. Nimic despre extinderea spațiului Schengen.

Conform agendei, Consiliul European va discuta despre cele mai recente evoluții din războiul Rusiei împotriva Ucrainei și despre cum poate ajuta Ucraina să treacă peste această iarnă.

În acest context, liderii UE vor analiza continuarea sprijinului politic, militar, umanitar și de protecție civilă acordat Ucrainei și despre cum să asiste la refacerea infrastructurii critice a Ucrainei.

Consiliul European va discuta și despre criza energetică. În acest context, liderii UE vor analiza progresul în ceea ce privește deciziile la care au ajuns la reuniunea Consiliului European din octombrie 2022, când au convenit să accelereze și să intensifice eforturile pentru:

  • reduce cereri de energie
  • evitarea raționalizării
  • aprovizionarea cu energie sigură
  • prețuri mai mici la energie.

În cadrul acelei întâlniri, liderii UE au invitat și Comisia Europeană să accelereze lucrările privind reforma structurală a pieței de energie electrică.

Cât privește extinderea spațiului Schengen, subiect de maxim interes pentru România și Bulgaria, nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...